Kép forrása: tarsasozz.blog

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

A Knarrban gyakorlatilag kétféle akciónk lehet: toborzás – azaz egy viking kijátszása a legénységünkbe, illetve felfedezés – amivel a legénységünk néhány tagjától megválva busás jutalmak reményében felfedezünk egy új helyszínt. Minden viking a játékban szereplő 5 szín valamelyikéhez tartozik, a helyszínek megszerzéséért pedig mindig egy adott színkombinációt kell birtokolnunk (és többnyire el is dobnunk).

Természetesen mindez győzelmi pontért megy, illetve hírnévért – a hírnév sávon pedig „győzelmipont-termelést” is szerezhetünk, amit minden körünkben kiértékelünk. A játék véget ér, ha valaki elér 40 pontot, azonban ekkor még egy utolsó fordulóban a játékosok sorrendje akár meg is fordulhat – végül a legtöbb pontot elérő játékos nyer.

Amikor vikinget játszunk ki a kezünkből a legénységünkbe, több dolog is történik – egyrészt, az adott színhez tartozó összes vikingünkön szereplő jutalmat megkapjuk, másrészt, a piacról az adott színhez tartozó oszlop vikingkártyáját vehetjük a kezünkbe (a piac feltöltése véletlenszerű, így bármilyen színű vikingre szert tehetünk).

A vikingeken lévő jutalmak között szerepel a már említett győzelmi pont vagy hírnévpont, de ezeken túl szerezhetünk karperecjelzőt vagy toborzásjelzőt (sisakot) is. A karperecből és a toborzásjelzőből maximum hármat birtokolhatnak a játékosok. A sisakok gyakorlatilag „joker vikingek”, ugyanis fizethetünk velük a felfedezés akcióért, ezáltal kevesebb vikinget kell eldobnunk a legénységünkből. A karperecek a kereskedés eszközei.

[Cikk folytatása]

Knarr - vikingek versenye

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep - vikingjeink...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Knarr