Kép forrása: tarsasozz.blog

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

A Knarrban gyakorlatilag kétféle akciónk lehet: toborzás – azaz egy viking kijátszása a legénységünkbe, illetve felfedezés – amivel a legénységünk néhány tagjától megválva busás jutalmak reményében felfedezünk egy új helyszínt. Minden viking a játékban szereplő 5 szín valamelyikéhez tartozik, a helyszínek megszerzéséért pedig mindig egy adott színkombinációt kell birtokolnunk (és többnyire el is dobnunk).

Természetesen mindez győzelmi pontért megy, illetve hírnévért – a hírnév sávon pedig „győzelmipont-termelést” is szerezhetünk, amit minden körünkben kiértékelünk. A játék véget ér, ha valaki elér 40 pontot, azonban ekkor még egy utolsó fordulóban a játékosok sorrendje akár meg is fordulhat – végül a legtöbb pontot elérő játékos nyer.

Amikor vikinget játszunk ki a kezünkből a legénységünkbe, több dolog is történik – egyrészt, az adott színhez tartozó összes vikingünkön szereplő jutalmat megkapjuk, másrészt, a piacról az adott színhez tartozó oszlop vikingkártyáját vehetjük a kezünkbe (a piac feltöltése véletlenszerű, így bármilyen színű vikingre szert tehetünk).

A vikingeken lévő jutalmak között szerepel a már említett győzelmi pont vagy hírnévpont, de ezeken túl szerezhetünk karperecjelzőt vagy toborzásjelzőt (sisakot) is. A karperecből és a toborzásjelzőből maximum hármat birtokolhatnak a játékosok. A sisakok gyakorlatilag „joker vikingek”, ugyanis fizethetünk velük a felfedezés akcióért, ezáltal kevesebb vikinget kell eldobnunk a legénységünkből. A karperecek a kereskedés eszközei.

[Cikk folytatása]

Knarr - vikingek versenye

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep - vikingjeink...

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Knarr