Kép forrása: gsplus.hu

Ebben a kemény kooperatív játékban átélheted, mennyire nehéz repülőket letenni [gsplus.hu]

Fékszárnyak, futóművek kiengedve? Fékek behúzva? Légtér szabad? Ha ezek mindegyike teljesül, még akkor sem biztos a siker.

Szerintem senki nem gondolja, hogy repülőt vezetni egyszerű dolog, még úgy sem, hogy a robotpilóta sok terhet levesz a valódi pilóták válláról. Bizonyára az sem kérdéses, hogy egy nehezített landolás intenzív élményét egy társasjáték nem tudja teljesen átadni. A légi társasággal azonban mégis érezhetjük valamennyire azt a feszültséget, amit egy olyan szituáció kínál, melyben egyetlen hiba is kudarchoz vezethet, és nem csak döntéseinken, hanem a csillagok együttállásán is múlik a siker. Nem sokon múlt Az angolul Sky Team néven megjelent játékban (ami egyébként a Board Game Arenán az év legjobb kétfős társasa lett tavaly) az egyik játékos a pilóta, a másik a másodpilóta szerepét tölti be. Az asztal közepén található a vezérlőpult, rajta kék és narancssárga mezőkkel, amikre kockákat kell helyezni. Mindkét játékos rendelkezik négy kockával, illetve egy paravánnal, aminek segítségével rejtve tarthatja ezeket.

A cél a sikeres landolás, amihez a játék végére több feltételnek is teljesülnie kell: a légtérből el kell üldözni a többi repülőt, a másodpilótának ki kell engednie a fékszárnyakat, a pilótának a futóműveket, valamint behúzni a féket, illetve közös erővel egyenesben kell tartaniuk a gépet, és minimálisra csökkenteni a sebességet. Minden cselekvéshez kockákat kell használni: a körök elején kidobott értékekkel gazdálkodhatunk, úgy, hogy egy-egy kockának mindenképp kerülnie kell a fordulásjelzőhöz és a hajtóművekhez, a maradék kettőt pedig szabadon felhasználhatjuk, ahogy jónak látjuk épp. A játékosok arról, hogy mit dobtak, nem beszélhetnek, és a kockalehelyezés során egyáltalán nem kommunikálhatnak, csak a körök között, amikor megvitatják, mire lehet érdemes fókuszálniuk. Csak remélhetjük, hogy játékostársunknak van is olyan kockája, amivel jól járunk, és oda is akarja tenni, ahol mi látni szeretnénk.

Több tényezőt is figyelembe kell venni a kockák elosztásánál. Ha a másodpilóta túl hamar engedi ki a fékszárnyakat, nehezebb lesz elérni a repteret, a korai landolás pedig végzetes; ha nem raknak a játékosok kockát a rádióikonra, és ezzel nem küldik el a légtérből az akadályozó repülőket, ütközés lesz a vége. Nagyon okosan és átgondoltan kell cselekedni, néha az a legjobb megoldás, ha az Összpontosítás akcióval élve szerzünk egy kávéscsészét, amit aztán később egy-egy kocka értékének módosítására használhatunk. A játék hét körig tart, minden körben csökken a magasság, és ha azelőtt érünk földet, hogy a repülőtérig eljutottunk volna, a landolás sikertelen lesz.

[Cikk folytatása]

Ebben a kemény kooperatív játékban átélheted, mennyire nehéz repülőket letenni

Fékszárnyak, futóművek kiengedve? Fékek behúzva? Légtér szabad? Ha ezek mindegyike teljesül, még akkor sem biztos a siker.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Ápr

Iszonyatosan durva siker lett az új társas, ami Cthulhut és az Orient Expresszt vegyíti [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.19. 21:02:00

A játékosok nagy számban szeretnének felugrani az Orient Expressz borzalmakkal telt kocsijaira.

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A légi társaság