Kép forrása: gsplus.hu

Olyan társasjátékot csináltak egy képregényből, hogy azelőtt beleszeretsz, mielőtt... [gsplus.hu]

Már csak nézegetni is külön élmény, de szerencsére a Mind MGMT játékként is megállja a helyét.

Évek óta izgatottan várom már a Mind MGMT hazai megjelenését, úgyhogy miután átvettem a Reflexshoptól a bemutatóhoz adott példányt, a metrón hazafelé természetesen a dobozt nézegettem, és minél tovább forgattam, vizsgálgattam, annál jobban felcsigázott. Itt egy rejtélyes felirat, ott egy kék szövegre ráírt piros mondat… azt csak később vettem észre, hogy a fedlapra fényes szöveg van nyomva, és ha úgy tartom a fényben, csak akkor fedi fel magát. Egy társasjáték, ami így indít, nyilván nagy hatással tud lenni az emberre, de több mint 200 társassal a készletben már tudom, attól, hogy valami külsőre megnyerő, nem biztos, hogy a játékmenete is betalál.

Szerencsére a Mind MGMT a kicsomagolás után sem okoz csalódást. Amellett, hogy még több titok és rejtély van benne (melyek egy része egy weboldalra vezet, ami kódok beírásáért cserébe mindenféle dolgokat ad), élvezet játszani - a benne rejlő SHIFT csomagok pedig folyamatosan teszik még érdekesebbé.

Soha nem kaptok el!

A Scotland Yardot vagy más, "rejtett mozgásos" játékokat ismerőknek nem lesz idegen a játékmenet. Az alap felállás szerint két fél néz szembe egymással: az egyik oldalon egy fejvadász áll, akinek a 6x7 mezőből álló táblán mozogva meghatározott látványosságok meglátogatásával kell újoncokat toboroznia, a másik oldalon pedig az ellenállás, melynek ügynökei megpróbálják elkapni az emberfeletti képességekkel rendelkező illetőt. Aszimmetrikus, minden menetben egy fejvadászt kerget négy ellenálló, és játékosszámtól függetlenül mindig mindenki játékban van: ha egy az egy ellen játszunk, az ellenállók oldalán lévő játékos négy karaktert kezel, ha meg például hárman ülünk az asztalnál, az ügynökök a két ellenálló játékos között oszlanak szét. Ketten is jó élményt ad, egyáltalán nem bonyolult, de ha összegyűlik a társaság, a szerepeket leosztva is működik.

A fejvadász a játék legelején kihúz hármat a 16 gyönyörűen illusztrált kártya közül, ez mondja meg számára, mely látványosságokhoz kell eljutnia. Mindegyikből öt van a pályán, minden mezőn kettő-kettő különböző, így bőven tud úgy toborozni, hogy nem akad össze ügynökökkel, de az se baj, ha egy mezőre kerül velük: csak akkor tudják elkapni, ha a soron lévő ügynök a megfelelő akciót használja. Mozgása alapvetően rejtett, ő egy térképen jelölgetheti, merre jár, amit egy paraván mögé bújtat. A teljes játékváltozatban őt segítő további karaktereket, úgynevezett halhatatlanokat is irányítania kell, akik szintén toborozhatnak. A végső célja 12 újoncot maga mellé állítani, vagy lejátszani adott számú kört anélkül, hogy elkapnák, de két körönként fel kell fednie, hány újoncnál tart, ami hasznos információ a rá vadászók számára.

[Cikk folytatása]

Olyan társasjátékot csináltak egy képregényből, hogy azelőtt beleszeretsz, mielőtt kibontanád a dobozt

Már csak nézegetni is külön élmény, de szerencsére a Mind MGMT játékként is megállja a helyét.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mind MGMT