Kép forrása: pcguru.hu

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

Igen régen került már valami olyan különlegesség az asztalra, amit a Gamewiz csapata tett számunkra elérhetővé (a szokásos kis egyedi üzenet társaságában), ami leginkább annak köszönhető, hogy a webshop egy ideig szüneteltette/minimálisra vette a külföldi specialitások beszerzését. Ez azonban most változik, hiszen Draft Petivel (aka ex-Gameshelf) kimondottan a rejtett gyöngyszemek irányába mennek el, ami már most észrevehető az oldalon, a későbbiekben pedig csak bővül a kínálat. Jelenleg azonban nem is ez a cikk legfőbb apropója, hanem inkább az, hogy miközben külső tényezők miatt egyedül maradtam a Társalgó rovatra, én is letészem a lantot és a dobókockát, legalábbis a PC Guru oldalán, aminek hála jó eséllyel ez az utolsó társasjáték-bemutató. Ehhez pedig most a Gamewiz segítségét kértem, méghozzá a magyarul is megjelent, viszonylag radar alatt maradt gyöngyszemekkel, vagy olyanokkal, amikkel más okból, de nem foglalkoztunk az oldalon. Így került be három teljesen eltérő társas a repertoárba, amik általánosságban itt szerezhetők be a legjobb áron. És hogy az ár-érték arány hogy teljesít? Máris kiderül!

Reiner Knizia (Eldorádó legendájaMy CityRa)  játékában olyan üvegkészítők és kereskedők szerepét vehetjük fel – ezzel igazodva a címhez, hiszen a millefiori egy díszítő mintákat készítő üvegmunka-technika, maga a név jelentése: ezer virág –, akik a lehető legtöbbet akarnak profitálni a képzőművészet segítségével. A játéktáblán az üveggyártási ciklus különböző aspektusai jelennek meg: a műhelyek, ahol az üveg készül; az épületek, ahol az üveget beépítik, az emberek; a kereskedelmi üzletek, ahol az üveget eladják; és a kikötő, ahonnan hajók a kész árut szállítják el távoli helyekre. A cél értelemszerűen az, hogy mindegyik területen jelen legyél, lehetőleg a megfelelő időben, hogy ezzel maximalizáld a bevételeidet. A játéktáblán 109 mező található, és minden mezőhöz tartozik egy-egy kártya a meglehetősen vaskos pakliban.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert - társasok a Gamewiztől

Társalgó] Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert - társasok a Gamewiztől: a Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

13Máj

Kicsi, szép, viszonylag olcsó, és gyorsan lepörög a Ticket to Ride új kiadása [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.13. 15:00:00

A Ticket to Ride: Párizs más, egy-egy városra fókuszáló részekhez hasonlóan minden szempontból kompakt.

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek
  • Brüsszel 1893: Belle Époque
  • Mille Fiori