Kép forrása: gsplus.hu

Most már kockákat dobálva is terraformálhatjuk a Marsot, ami egészen új élmény [gsplus.hu]

A Mars terraformálása kockajáték még kompaktabb, mint az Árész-expedíció, de a feladat ugyanaz: élhetővé tenni a Marsot.

2016-os megjelenése óta töretlen A Mars terraformálása népszerűsége, amit elég egyértelműen bizonyít, hogy a játék még mindig a BoardGameGeek összesített listájának hatodik helyén áll, valamint hogy 2024-ben, egy - több mint 19 000 támogatónak köszönhetően - ultra sikeres Kickstarter-kampány után új kiegészítők érkeznek hozzá. Ezek egyikét egyébként a magyar származású Turczi Dávid készíti Nick Shaw-val együtt, és szólómódot hoz az eredeti játékba.

Mindeközben a Fryxelius testvérek kitaláltak egy variációt, ami idén a magyar boltokat is elérte: ez A Mars terraformálása kockajáték, amiben színes kockáké és kártyáké a főszerep, a cél pedig... nos, a Mars élhetővé tétele.

A Mars négyszögesítése

Ebben a változatban is mindenki egy céget képvisel, a játékosok feladata pedig a lehető legtöbb pontot gyűjteni, miközben kártyákat játszanak ki, és ezzel az oxigénszintet, a hőmérsékletet, és az óceánok mennyiségét növelik. A játék befejezéséhez elég két globális jellemzőt kimaxolni, nem kell mindhármat csúcsra húzni.

Ezúttal nincs mindenkinek egy külön táblája, amin követi, hogy épp hol tart a különböző nyersanyagok termelésével, mivel ezek szerepét a kockák veszik át. Mindenki kaphat párat a játék elején annak megfelelően, hogy a cége mivel kezd, mit biztosít, majd újakat is szerezhet a közös készletből. Lényegében szinte bármit is csinálunk, ahhoz kockára lesz szükség - erre azért már a játék neve is felkészített minket.

[Cikk folytatása]

Most már kockákat dobálva is terraformálhatjuk a Marsot, ami egészen új élmény

A Mars terraformálása kockajáték még kompaktabb, mint az Árész-expedíció, de a feladat ugyanaz: élhetővé tenni a Marsot.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Mars terraformálása: Kockajáték