Kép forrása: gsplus.hu

Ez a játék szórakoztató, matekozós kódtöréssel gyúrja meg az agyad [gsplus.hu]

A Turing Machine újító, izgalmas koncepciójával mutat valami érdekeset a dedukciós játékok világában.

Azok, akik a dedukciót előtérbe helyező társasjátékok kategóriájából csak a Cluedót ismerik, talán nem szeretik annyira ezt a műfajt, ám az utóbbi években jött néhány olyan újdonság, amitől megváltozhat a véleményük.

Ilyen volt tavaly Az X bolygó nyomában, és ilyen a 2022-ben debütált, ám hozzánk a Reflexshop gondozásában 2023-ban megérkezett Turing Machine is, aminek játékmenete és tálalása egyaránt különleges. Elsőre nem könnyű megérteni, de amint rááll az agyad, megállíthatatlanná válhatsz a kódfejtésben.

Alan Turing imádná

Yoann Levet és Fabien Gridel játéka a legendás matematikus és tudós, Alan Turing előtt tiszteleg, bár találmányára, a Turing-gépre nevével ellentétben csak nyomokban emlékeztet.

A játékosok feladata, hogy kitaláljanak egy kódot, ami három, 1 és 5 közti számjegyből áll, lehetőleg előbb és hatékonyabban, mint ellenfeleik. Nem tippelgetni kell, vagyis nem úgy, ahogy ennek ösztönből nekiállnánk.

Az asztal közepére 4-6 feltételkártya kerül az elérhető 48 közül, amikhez igazolónak nevezett, X-eket és pipákat tartalmazó lapok tartoznak - hogy ezekből melyiket kell lehelyeznünk, azt a játék minden feladványnál felsorolja, akár a játékszabály 20 alap fejtörőjét, akár a weboldal több millió feladatot gyártó generátorát hívjuk segítségül. Ezek segítségével vizsgálhatjuk meg, hogy háromjegyű kódunk számjegyei milyen viszonyban vannak egymással vagy más számokkal, például hogy két szám összege nagyobb, kisebb, vagy egyenlő-e 6-tal, az első helyen lévő szám nagyobb-e a második helyen lévőnél, mennyi páros számjegy található a kódban, stb.

[Cikk folytatása]

Ez a játék szórakoztató, matekozós kódtöréssel gyúrja meg az agyad

A Turing Machine újító, izgalmas koncepciójával mutat valami érdekeset a dedukciós játékok világában.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Nov

Két új kiadásban játszható minden idők egyik legsikeresebb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2023.11.03. 21:28:00

Már Kickstarteren is nagyot ment, és utána sem állt meg: a Robbanó cicákat mindenki ismeri, de az alkotók most megmutatják, lehet még fokozni az élményt.

07Nov

A nagy western utazás: Argentína – Szilaj csorda [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.11.07. 19:29:00

A megújult külsőre új témát húzva indult el eddig nem látott irányokba A nagy western utazás, egy igazi modern klasszikus, amely agyégető játékmenettel szolgálja ki a komplex stratégia kedvelőit.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Turing Machine