Kép forrása: pcguru.hu

A nagy western utazás: Argentína – Szilaj csorda [Társalgó]

A megújult külsőre új témát húzva indult el eddig nem látott irányokba A nagy western utazás, egy igazi modern klasszikus, amely agyégető játékmenettel szolgálja ki a komplex stratégia kedvelőit.

Már-már kriminális, hogy a Társalgó rovat eddig alapvetően csak két játék kapcsán tudott értekezni Alexander Pfister munkásságáról: a felemásra sikeredett CloudAge semmiképp sem tekinthető a karrierje csúcsának, ellenben a több évnyi aszály után ismét elérhetővé tett Királyú áru kiválóan bemutatja, hogy mennyire elegánsan tud alapvetően egyszerű eszközökből pörgős, mégis mélységgel rendelkező társast készíteni.  A mélységről viszont az egy évtizedes múlttal rendelkező A nagy western utazás tud igazán sokat mesélni, amely 2016-os eredeti kiadása után 2021-re teljesen megújult külsővel tért vissza (amely az első kiegészítőjét is megkapta), hogy aztán egy komplett trilógiává fejlődjön – ennek érkezett meg most a második felvonása magyar nyelven.

A nagy western utazás: Argentína így a legkönnyebben úgy írható körül, mint A nagy western utazás egy önállóan játszható, néhány ponton újragondolt verziója, amely nem csupán a helyszínt cseréli le az Egyesült Államokról Argentína vidékére, de tematikusan is hozzáigazítja ehhez főbb alkotóelemeit, mindezt megfejelve egy-két újdonsággal. A narratívával kapcsolatos finomhangolások ugyanakkor nem formálják át gyökerestül a koncepciót, így az Argentína továbbra is egy kifejezetten komplex, a szettgyűjtögetésre, a kézmenedzsmentre, engine építésre kihegyezett stratégia, ahol a 19. század végének Argentínájában kell felcsapni egy marhafarm birtokosának, csordákat terelve Buenos Airesbe, hogy onnét elhajózzanak távoli kikötőkbe, így juttatva bevételhez annak tulajdonosát. Ehhez pedig egy hatalmas világ áll rendelkezésre: a központi játéktáblán található ösvényt követve kell munkásokat felbérelni a horda méretének növeléséhez, építészeket az üresen álló épülethelyek feltöltéséhez, valamint gépészeket a marhák szállítását optimalizáló vasúti teherszállítás karbantartásához és optimalizálásához.

Ezek kézben tartásához pedig rendkívül sok dologra kell odafigyelni, melyhez az új, kétrétegű saját játéktábla asszisztál, ami továbbra is könnyen értelmezhető és megtanulható ikonográfiával vezet végig az egyes fázisokon és az ott elérhető lehetőségeken. Ezen a téren lényegében nincs változás az alapjátékhoz képest, azaz a saját marhapásztor mozgatásával kell haladni az útvonalon, amit egy akciófázis követ, melynek végeztével a lapok felhúzása következik az aktuális kézlimitig. Utóbbi, illetve az elérhető akció pontos típusa és mennyisége pedig továbbra is a saját játéktábla fejlesztésén múlik: a csorda leszállításával az alapesetben letakart mezők fedhetők fel, ezzel nyitva meg vagy erősítve korábban már megnyitott akciókat.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A nagy western utazás: Argentína a Delta Visiontől - Szilaj csorda

A megújult külsőre új témát húzva indult el eddig nem látott irányokba A nagy western utazás, egy igazi modern klasszikus, amely agyégető játékmenettel szolgálj

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A nagy western utazás: Argentína