Kép forrása: gsplus.hu

Ebben a gyönyörű játékban a múltba utazhatsz, és még a történelemről is tanulhatsz [gsplus.hu]

Rettentő egyszerű, csodálatosak a komponensei, és úgy edukál, hogy nem tolakodó - az Utazás a múltba nagyon könnyen magával tud ragadni.

Nem csak a videojátékos, de a társasjátékos felhozatal is igen erős idén ősszel - igaz, a Trekking Through History, avagy az Utazás a múltba külföldön már 2022-ben megjelent, de nagyon örülünk neki, hogy a Gémklubnak köszönhetően hozzánk is elért, mivel rengeteg dicséretet kapott a szakmától és a játékosoktól.

Charlie Bink Trekking sorozatában volt már néhány emlékezetes darab, de egyik sem sikerült annyira erősre, mint a legújabb, a Mensa által díjazott, a Golden Geeken pedig jelölt játék, ami külsejével és játékmenetével egyaránt tarol, egyszerű, de szórakoztató és izgalmas sokadik nekifutásra is.

Három nap, száznyolc lap

A játékosok időutazókat alakítanak, akik három nap alatt (ezek lényegében a fordulók) a múlt fontos eseményeit meglátogatva gyűjtenek pontokat. Míg tálalásában erősen megjelenik az időutazós tematika, játékmenetében ez kevésbé hangsúlyos, évszámokat kell egymáshoz hasonlítanunk, zsetonokat gyűjtögetnünk, ügyesen döntést hoznunk, és egy kicsit bízni a szerencsénkben is.

A körében mindenki hat, az adott naphoz tartozó eseménykártya közül választhatja ki, melyiket szeretné megszerezni (vagy elvehet egy dzsókert) - ezekből kell lehetőleg egy, de ha más lehetőség nincs, több szettet alkotni úgy, hogy a kártyákon feltüntetett évszámok időrendben kövessék egymást. Egy segédleten láthatjuk, mely évszámok fordulhatnak elő, ennek segítségével tudjuk eldönteni, mit érdemes most, és mit később felhúzni. Minden laphoz tartozik egy időérték, tulajdonképpen egy lépésszám, amivel a 12 cikkre osztott óratáblán kell lépkedni - és mindig az következik, aki leghátrébb áll, vagy ha többen is vannak azonos mezőn, az közülük, aki legfelül van épp.

[Cikk folytatása]

Ebben a gyönyörű játékban a múltba utazhatsz, és még a történelemről is tanulhatsz

Rettentő egyszerű, csodálatosak a komponensei, és úgy edukál, hogy nem tolakodó - az Utazás a múltba nagyon könnyen magával tud ragadni.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Kommentek

  • szirom.niki

    2023-10-28 11:32:22

    Hasonló érzéseket kelltett bennem is a cikk, gyönyörű komponensekkel dolgozik a játék, emellett kellemes családi hangulata van és még okosan tanít is, nem túl hivakodó. Ha nem lenne itthon ennyi családi játékom, akkor valószínűleg megvenném, de így nem érzem azt, hogy kiemelkedő lenne vagy valami innovatívat mutatna, amit más játék nem tud.

  • laptopzsol

    2023-10-27 11:40:44

    Már nagyon régóta játszunk vele. És nem tudjuk megunni. Nagyon szeretem, mindent tud amit egy társasjátéknak kell. Emelet még szép is. Mikor meg jelent a magyar verzió, gondolkodtam ,hogy lecserélem az ennyém. De a szívemhez nött már maga a doboza is. Rengeteg játékom van, de ő bent van az első ötben.

  • qgtanton

    2023-10-26 07:27:25

    A Végzetekben is egészen jól meg lehet ismerni a középkor egy bizonyos szakaszát, bár igaz, hogy ott a fantasztikus elemek is megjelennek, amik nem nyertek bizonyítást, hogy nem is történhettek meg.

  • godzsakattila

    2023-10-22 18:20:53

    Ez a leírás megerősített abban, hogy ez a játék pont az a "könnyed és szép" darab aminek korábban is gondoltam. Továbbra is listás, méghozzá előkelő helyen.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Utazás a múltba