Kép forrása: pcguru.hu

The Castles of Burgundy: Special Edition – A nem is annyira kis herceg [Társalgó]

Sokan a világ legjobb játékának tartják, de minimum az euró alapvetésnek, azonban a külseje kimondottan megosztóra sikeredett. Legalábbis eddig.

Kánai Zolitól, avagy a Kickstarterek.hu webshoptól régen érkezett már játék, most azonban sikerült belehúzni, hiszen közel 10 Kickstarterről jött különlegesség esett be hozzá, amiből a Leaf Deluxe Edition mellett egy The Castles of Burgundy is az asztalon landolt. Stefan Feld játékát a legtöbb asztali gamernek nem kell bemutatni, nálunk wilson áradozott róla korábban, és bár sokan nem értenek vele egyett, már a korábbi változatnál is azt írta, hogy a külső terén szintet lépett az Alea évfordulós kiadása. Nos, bár nekem a korábbi változatokkal sem volt bajom (jó, személyes tapasztalatom nem akadt, csak képek és videók alapján ítélkezem), az biztos, hogy a legújabb verzió hatalmasat lép előre a látvány terén, a végeredmény pedig szinte összehasonlíthatatlan a korábbi kiadásokkal. Szinte csoda, hogy a lengyel Awaken Realms (NemesisA Nagy Fal és a többi) belevágott ebbe a projektbe, de mindenki örülhet, mert a Gamefoundon sikerre vitt kiadás immáron révbe ért, méghozzá nem is akárhogyan: a játékmenetet nem érte változás, azonban minden téren igényes kivitelt kapott a csomag, melynek az összes korábbi kiegészítő is a része, emellett pedig még újat is sikerült belepakolni, mintha amúgy a The Castles of Burgundy nem lenne kiváló társasjátékos opció akár a végtelenségig is. Nézzük is meg, mit tartalmaz a Special Edition!

A játékban ugye nemeseket, hercegeket alakítunk a XV. századi közép-franciaországban, Burgundiában, akik a saját hercegségüket akarják sikerre vinni, beépítve a hexákból álló területet minden jóval, miközben a kastély köré legelőket, városokat, kolostorokat, bányákat építenek, közben kiterjesztve a kereskedelmet a folyókra is. Ehhez kapunk most egy kellően nagy csomagot, a pledge-ünk szintjének megfelelően mindenféle opcionális kiegészítővel, extra elemmel, ami a játékmenetet nem, a látványt azonban annál inkább megváltoztatja. De erre visszatérek később. Az alapkiadásban a normál játéktábla van, hagyományos karton elemekkel, kivétel a kastélyok esetében, amik nagyon igényes minik képében kerültek a csomagba, illetve kizárólag a támogatóknak megnyílt stretch goalként a játékosok is miniket kapnak, a körsorrendhez kis tornyokat, igényes húzózsákokat, valamint új kiegészítőket a többjátékos és egyszemélyes élményhez. A többi azonban maradt a régi. És milyen jó, hogy így van.  

[Cikk folytatása]

[Társalgó] The Castles of Burgundy: Special Edition a Kickstarterek.hu-tól - A nem is annyira kis herceg

Sokan a világ legjobb játékának tartják, de minimum az euró alapvetésnek, azonban a külseje kimondottan megosztóra sikeredett. Legalábbis eddig.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Castles of Burgundy: Special Edition