Kép forrása: gsplus.hu

Végre készült egy igazán jó Stranger Things játék... [gsplus.hu]

Egy gyakorlott tervezőnek köszönhetjük a Stranger Things: Upside Down-t, ami magyarul a Stranger Things: Hellyel Lefelé nevet kapta - de ez senkit ne ijesszen el.

Vannak, akik szerint a Stranger Things tükörvilága, az Upside Down nevét Hellyel Lefelének fordítani nagyobb bűn, mint bármi, amit Geszti Péter hosszas pályafutása alatt elkövetett a magyar nyelv ellen (hozzátenném, hogy én személy szerint leborulok előtte), és a "Tótágast" ismerik el egyetlen elfogadható fordításnak. Az egyik a feliratos, a másik a szinkronos változatban tűnt fel, és még a szóban forgó társasjáték magyar kiadója, a Reflexshop is nehezen döntött a kettő között. Végül a Netflix segített nekik elbillenni az egyik irányba: a jogtulajdonos azt kérte, legyen a játék neve Stranger Things: Hellyel Lefelé, és őszintén nem tudom, ezzel jártunk-e jobban, a Tótágas lett volna jobb, vagy az, ha maradhat az eredeti cím, mint a Gémklub jóvoltából megjelent Stranger Things: Attack of the Mind Flayer esetében.

Végső soron alighanem mindegy is (és talán nem véletlenül került a doboz aljára kisebb betűkkel az alcím, fentre meg naggyal a sorozat logója), a lényeg, hogy itt van, magyarul is elérhető, és nem csak a neve tudja eladni.

Szabadítsátok ki Willt

Persze elég egyértelmű, hogy azoknak szól elsősorban, akik valamennyire ismerik már a Stranger Things világát, azok fogják igazán élvezni, akik képben vannak az eseményekkel, de valójában nem kell semmit tudni, anélkül is játszható és izgalmas. Az alap változatban az első, a nehezítettben a második évad eseményeit élhetjük újra: előbbiben az a feladatunk, hogy a demogorgonnal küzdjünk és kimentsük Willt a másik világból, utóbbiban meg az, hogy miután levertük a demo-kutyákat és kimentettük a fiút, még a hawkinsi laborban nyílt kaput is bezárjuk.

A Hellyel lefelé tehát természetesen egy kooperatív élmény 2-4 főnek. A játékosok Mike, Dustin, Lucas, Jim, Nancy és Joyce közül választhatják ki, kit szeretnének irányítani, míg Tizenegy alapvetően egyfajta segítőként jelenik meg (igény esetén kinyomtatható a karakterlapja, és így bónusz karakterként száll be). Mindenki tud valami egyedit, és mindenkihez tartozik egy apró, de szépen megmunkált figura, ahogy a szörnyekhez is. Más karakterek kártyákon bukkannak fel, felfogadhatjuk őket szövetségesnek, és permanens segítséget adnak a játék további részéhez.

A játék elején tornyokat kell építenünk zsetonokból, ezek eltüntetése lesz a célunk, amit akciókártyák kijátszásával érhetünk el. Sajnos bizonyos hatások eredményeképp a tornyok nőhetnek is, maximum 4-ig, és ha ezen felül kellene még zsetont felhelyeznünk, minden karakter félelme eggyel növekszik (kvázi életerőt veszítenek) - nem ez az egyetlen mechanika, ami félig-meddig ismerős lehet a Pandemic játékosainak, de a hasonlóság már csak azért sem meglepő, mert ezt a játékot az a Rob Daviau csinálta, aki az Unmatched-széria mellett (amely szintén visszaköszön) a Pandemic Legacy játékokról is ismert. Persze ez nem legacy, akárhányszor újrajátszhatjuk.

[Cikk folytatása]

Végre készült egy igazán jó Stranger Things játék, amivel újraélhetjük az első két évad eseményeit

Egy gyakorlott tervezőnek köszönhetjük a Stranger Things: Upside Down-t, ami magyarul a Stranger Things: Hellyel Lefelé nevet kapta - de ez senkit ne ijesszen el.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • MaRo

    2023-10-02 07:29:22

    Nem tudom, hogy más hogy van vele de én valahogy hiányosnak érzem ezt a bemutatót máshoz viszonyítva. Mind kép min információ tekintetében. Nekem a párom volt nagy stranger things fan de persze én is vele néztem habár szerintem a közepétől már inkább csak nyújtva volt így az első 2 évad feldolgozása ilyen szempontból telitalálat. A másik stranger things kreálmányt is megnéztük anno de az annyira nekünk nem jött be így könnyen eltudtuk engedni. Ez azért érdekesebben hangzik és mi tagadás szebbnek is a játéktábla pedig egész hatalmasnak tűnik. Azt mondjuk nem sikerült még eldöntenem, hogy ez történetvezérelt-e de inkább az újrajátszhatóság miatt ami kizárólag a véletlenszerű kártyahúzásból adódik arra hajlok, hogy nem az így viszont nem tudom, hogy mennyire adja vissza a sorozat cselekményét. Mondjuk ettől függetlenül a képek alapján a hangulatot és a tematikát jól hozza. Meglátjuk, hogy milyen is lesz ez a gyakorlatban és akkor eldől a kívánságlistás sorsa is.

  • qgtanton

    2023-09-30 17:57:44

    Nagyon szórakoztató, Horrified mechanikára épített játék, örülök, hogy kihozták magyarul, mert egyszerűségével újabb játékosokat tud bevonzani a társasjátékok világába, ahol még kooperatívan is kell játszani.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Stranger Things: Hellyel lefelé