Kép forrása: gamestar.hu

Ha partijátékot keresel a nyári összejövetelekre, ezeket bátran tudjuk ajánlani [Gamestar]

Viszonylag friss partijátékokból csináltunk egy válogatást, ami segíthet, hogy megtaláld a társaságodhoz leginkább illőt.

Sokan sokféleképp képzeljük el, milyen egy jó összejövetel. Vannak, akik inkább beszélgetni és italozni szeretnek, mások táncolni akarnak, vagy épp grillezni, a szabadban lenni vagy bent, a kellemes hőmérsékletű szobában lazulni, és akadnak olyanok is, akik nem vetik meg a jófajta partijátékokat. Ezekből sokféle készült, és talán meglepő, mennyire kevésnek központi eleme az alkoholfogyasztás - nagyon sok van, ami 18 éven felüliekkel és aluliakkal egyaránt élvezhető.

Nincs semmi baj az Activityvel, ahogy az Imagine-nel vagy a Cards Against Humanityvel sem, de rengeteg érdekes partijáték jelent meg a közelmúltban, amiknek érdemes lehet adni egy esélyt, ha már unjátok a klasszikusokat, vagy csak kipróbálnátok valami újat. Megnéztünk most hatot, és elmondjuk, nekünk hogy tetszettek.

Pont a közepébe

Játékosszám: 2-12

Korhatár: 12+

Hossz: 15 perc

Újrajátszhatóság: 3/5

Pont a közepébe apró dobozában kártyákat találunk: a 158 feladványlap egyik oldalán egy kérdés szerepel, a másik oldalán pedig az ezen kérdést megválaszoló szám. A játékosok ketten két, három fő felett pedig három, nem feltétlenül egyenlő méretű csapatra oszlanak, és kapnak fejenként 6 kérdéskártyát, amiket maguk elé tesznek az asztalra. Középre az 50-es szám kerül, ez a kezdő célszám.

Csapattagjaikkal konzultálva ki kell választaniuk egy kérdést, amelynek válasza szerintük a legközelebb áll a célszámhoz - nagyjából lehet sejteni, hogy hány cm magas volt Yoda vagy hány évesen halt meg Voldemort, de valószínűleg nagyon kevesen tudják erre a biztos választ. Az a csapat, amelyik a legrosszabbul tippelt (a legnagyobb a különbség az általuk benyújtott kérdés válasza és a célszám között), húz egy új lapot, a többiek pedig eldobják a felhasználtat, így náluk eggyel kevesebb marad. A cél elsőként megszabadulni minden kérdéskártyától; pörgős, 15 perc alatt megvan egy menet. Érdemes nagyobb kihagyásokkal, más társaságokkal játszani - lassan fogy a 158 lap, de újrajátszásnál a válaszok egy részét már tudni fogjuk.

Bal Jobb Dilemma

Játékosszám: 3-6

Korhatár: 18+

Hossz: 30 perc

Újrajátszhatóság: 4/5

Elsőre ártalmatlannak tűnhet a Bal Jobb Dilemma, de ha megnézünk egy-két kártyát a 100 kétoldalas lap közül, hamar rájöhetünk, hogy ez tényleg felnőtteknek szól, a 18+-os jelölés a dobozán nem csak túlzott óvatosságból került rá. A játék kezdetén hat kártyából építünk egy hegyet, minden kártyán két lehetőség található, két eltérő útvonal felé lehet továbbhaladni. A játékosoknak azt kell kitalálnia, a soron lévő illető (ő a "síelő") döntései következtében melyik hüttébe érkezne, inkább telefon nélkül bírná-e, vagy inkább WC-papír nélkül egy életen át, egy robottal vagy egy földönkívülivel barátkozna-e szívesebben, a fogorvosával vagy a legfrissebb exével maradna-e egy szigeten.

Mindenki titokban bejelölheti a tárcsáján, ő mit gondol, aztán a csúcsról leereszkedve megvitathatják a lehetőségeket, azt, hogy miért gondolják egyik-másik választási lehetőséget a síelőre illőnek. Végül a síelő is felfedi, ő mit választott, aztán jön a következő kör új dilemmákkal, új síelővel, míg mindenki sorra nem került. Beszélgetős játék, de elsősorban összeszokott baráti társaságoknak - ismerkedés közben azért még lehet belőle sértődés.

[Cikk folytatása]

Ha partijátékot keresel a nyári összejövetelekre, ezeket bátran tudjuk ajánlani

Viszonylag friss partijátékokból csináltunk egy válogatást, ami segíthet, hogy megtaláld a társaságodhoz leginkább illőt.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kulcskérdés
  • Bal jobb dilemma
  • Jó tudni!
  • Firkafutam
  • Fiesta de los Muertos
  • Pont a közepébe