Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Okos kertész [tarsasjatszunk.hu]

Zubály Sándor alkotta meg az Okos kertész című társasjátékot, ami az első gyerekjátékok között volt a Csigafutam mellett, amit még Benedek kapott a 4. szülinapjára. Gondoltam, a kedves, vidám téma miatt tetszeni fog neki. Azóta is pakolgatják a gyerekeim a virágokat. 😊 Csak a miénken már kicsit meglátszik, hogy a harmadik gyerek nyüstöli. Fő csapásvonala a játéknak, hogy fokozatosan nehezedő feladványok vannak a füzetben, amiket meg kell oldani.

Először begyakoroltatja a gyermekkel, hogy a színes virágokból olyan mintát kell kirakjon, ami a füzetben szerepel. Majd eljutunk oda, amikor már egy alap mintát mutat, amit fel kell rakni a táblára, és odakészít X darab virágformát, hogy azokat beültessük a kertbe. Fokozatosan nehezíti a terepet, a gyermek a saját tempójában haladhat előre. Később bejönnek olyan szabályok, mint hogy egyforma színű virágok nem kerülhetnek egymás mellé, vagy hogy a tábla bogaras oldalán virág nem kerülhet színével azonos bogárra. Lehet egyedül játszani már négy éves kortól, vagy akár tizenketten, különböző játékvariációkban. Én általában hagytam, hogy egyedül oldják meg a feladatokat a gyerekeim. Könnyen ráéreztek, és a legkisebbem mai napig szívesen pakolgatja a színes virágokat a játéktáblára. Ez egy fejlesztő játék, jó szívvel ajánlom minden kisgyermekes családnak. 😊 S ha óvodás korú gyermekednek keresel még társasjátkokat, akkor innen is lehet szemezgetni: óvodás gyerekeknek való társasjátékok.

[Cikk folytatása]

Okos kertész

Zubály Sándor alkotta meg az Okos kertész című társasjátékot, ami az első gyerekjáték a Csigafutam mellett, amit még Benedek kapott a 4. szülinapjára.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Okos kertész