Kép forrása: pcguru.hu

Café– Portugál kávét, valaki? [Társalgó]

Újabb történelmi hátterű játék a portugál kiadótól, ám ezúttal nem kolostort építünk, hanem a kávé népszerűsítéséért és minőségéért felelünk.

Miután nem is olyan régen foglalkoztunk a Moesteiro-val, amiben I. János portugál király rendelte el a nemzet egyik legelegánsabb kolostorának a felépítését, a játékosok pedig a Santa Maria da Vitória építése során jeleskedhettek, a Pythagoras kiadó másik, kisebb játékában már a kávészemek kapják a főszerepet. Az itthon, magyarul is kapható társas története szerint V. D. João király uralkodása idején Portugália európai nagyhatalom volt. Brazíliából a király utasította Melo Palheta őrmestert, hogy utazzon a francia Guyanába, hogy hivatalosan is létrehozza az 1713-as utrechti szerződést, és titokban kávészemeket vigyen Brazíliába. Az őrmester sikerrel járt, és 1800-ra Brazília már a világ egyik legjobb és legnagyobb kávétermelője lett. A XX. század elején a Brazíliából, São Tomé és Príncipéből, Angolából és Timorból származó kávét nagyra értékelik Portugáliában, és ez inspirálja a presztízs kávézók megjelenését az emblematikus helyeken, amelyek vonzzák az elitet. Az elkötelezettség, a kemény munka és a szakértelem révén a XX. századi Portugália a világ egyik legnagyobb kávéiparának születésének tanúja.

Café egy viszonylag kis dobozban érkezik, ami érthető, hiszen a legnagyobb helyet a kicsivel több mint 60 kártya foglalja, ami mellé kapunk még 40 darab kis kockát (négy színben, ezzel megkülönböztetve a különböző kávétípusokat), 4 nagy kockát (kockacukorként, ami az akciópont-jelölő), valamint egy mesterjelölőt, ami a kezdőjátékoshoz kerül. Ehhez mérten a setup is elég egyszerű, elvégre a játékosszám függvényében keverjük be a kártyákat, amikből aztán egy 8 fordulóra elég húzópaklit kapunk– ez kerül középre, míg a saját térfelére mindenki egy vállalati kártyát tesz, valamint a játéktere közepére az ehhez kapcsolódó kezdő kártyát is lerakja. Lényegében innen indul ki minden, innen dolgozik azon mindenki, hogy Portugália legjobb kávéjával ellássa a népet és a legkiemelkedőbb boltokat.

Ahogyan azt már említettem, összesen nyolc fordulón át tart a játék, ami villámgyorsan le is zárul, elvégre egy fordulóban mindössze annyi történik, hogy mindenki húz egy lapot a kínálatból, feltölti a készletet, leteszi a húzott kártyát a saját játékterületére, majd a végén a megmaradt lapok eldobásra kerülnek, ezután pedig akciókat hajtunk végre. Ami izgalmasabb, az az, ahogy a kártyákat lehelyezzük, mivel négyzetekre, mezőkre osztott lapokról van szó, amik különböző hatásokat, javakat kínálnak. Van, amelyiken egy kávéscsésze látható, ez adja az akciópontot, viszont ha ilyen kártyát veszünk el, egyből be kell fizetni egy kávészemet a saját készletből. Ha azonban van két olyan kártyánk, amin hajó ikon látható, onnantól ingyen behúzhatók a kávéscsészék is. A maradék ikonok a különböző kávészemeket, ezzel együtt az akciólehetőségeket jelölik, legyen szó a szárításról, a pörkölésről, vagy éppen a megrendelés leszállításáról.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Café a Pythagorastól - Portugál kávét, valaki?

Újabb történelmi hátterű játék a portugál kiadótól, ám ezúttal nem kolostort építünk, hanem a kávé népszerűsítéséért és minőségéért felelünk. Miután nem is olyan régen foglalkoztunk a -val, amiben I. János portugál király rendelte el a nemzet egyik legelegánsabb kolostorának a felépítését, a játékosok pedig a Santa Maria da Vitória építése során jeleskedhettek, a Pythagoras kiadó másik, kisebb játékában már a kávészemek kapják a főszerepet.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Café