Kép forrása: pcguru.hu

Végtelen tél KS-változat – Mindenből a legjobb [Társalgó]

Tavaly már a bolti, normál változattal is a legjobb játékok közé választottuk, méghozzá nem ok nélkül. Vajon a Kickstarter-extrák képesek még emellé is pluszt nyújtani?

Számomra kifejezetten erős volt a tavalyi év, amely olyan társasokat juttatott az asztalra, mint a Foundations of Rome, a Trekking Through HistoryA Nagy Fal, vagy éppen az Ark Nova, majd a személyes listámon  lényegében mindegyiket megelőzte az utolsó negyedév legnagyobb meglepetése, az elsőjátékos Fantasia Games Kickstarter-sikere, a Végtelen tél. Egy műfaji mix, mely rengeteg mechanikát vegyít, az engine buildertől a pakliépítésen át a szettgyűjtésig, munkáslehelyezésig és területfoglalásig, ráadásul mindezt kiváló érzékkel, okos tematikával és jól kidolgozott játékmenettel, Jonny Pac fantasztikus illusztrációival. Akárhányszor játszottunk vele, mindig maximális élményt nyújtott, már aznap mentünk volna vele még egy kört, és bizony a hazai, bolti kiadással semmiféle hiányérzetünk nem maradt. Mégis, a Fantasia Games szerencsére ellátott minket a minden jót tartalmazó Chief pledge-dzsel, amely a vizuális upgrade-en felül számos modult és ezzel új játékelemet is tartalmaz.

Maga az alapdoboz csak pár dologban tér el a normál, boltokba került változattól, így akár attól, amit a Gémklub jóvoltából idehaza is megvásárolhatunk. A minik mosottak, így sokkal jobban néznek ki, valamint a megalit táblák nagyobbak és rétegeltek, aminek hála könnyebben elhelyezhetők a megalitok. Innentől aztán lényegében bármit vehettünk, bármennyiért. A Chief pledge mindent tartalmazott, így a kiegészítőket (AncestorsAurora BorealisCanine FamiliarsCeremonial GroundsRivers & RaftsCave PaintingsMammoth modul), valamint további extrákat is. Utóbbiak közé tartozik a 60x104 centis playmat, ami két verzióban is választhatóvá vált, ezzel azoknak is kedvezve, akik némileg helyhiánnyal küzdenek. A playmat kiváló anyagminőségű, ráadásul nagyon jól rendezett, avagy amit táblákkal kicsit össze-vissza lehet csak elrendezni, azt úgy oldja meg nagyon szépen, némileg tömörítve, hogy még a kiegészítőknek is megvan a maga helye. Persze, a nagyobb verzió még így is sok helyet foglal, hiszen mellé minden játékosnak van saját táblája és több paklihelye, ami miatt már a 86x156-os játékterületen is meg kellett küzdenünk azért, hogy minden elférjen valahogy. Ha viszont ezt sikerült megoldani, tényleg egy igényes és jó minőségű kiegészítőről van szó, aminek mindenképpen van gyakorlati haszna, már csak az elrendezés miatt is. Ami sima upgrade még, az a komponens-csomag, mely a jelölőket és megaliteket cseréli le még minőségibb, mutatósabb, kidolgozottabb verzióra. Ennek gyakorlati haszna nem sok van, de egyértelműen jobban néz ki tőle az asztalkép, ami főleg a bálvány-sáv esetében igaz. De nézzük inkább, hogy a játékmenetben milyen változtatásokra tehetünk szert a többi kiegészítővel.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Végtelen tél KS-változat a Fantasia Gamestől - Mindenből a legjobb

Tavaly már a bolti, normál változattal is a legjobb játékok közé választottuk, méghozzá nem ok nélkül. Vajon a Kickstarter-extrák képesek még emellé is pluszt nyújtani? Számomra kifejezetten erős volt a tavalyi év, amely olyan társasokat juttatott az asztalra, mint a Foundations of Rome , a Trekking Through History , , vagy éppen az , majd a személyes listámon lényegében mindegyiket megelőzte az utolsó negyedév legnagyobb meglepetése, az elsőjátékos Fantasia Games Kickstarter-sikere, a Végtelen tél .

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

02Ápr

Megjelent a JEM magazin 131. száma!

Kedvcsináló | 2024.04.02. 20:09:00

JEM 2024 FEBRUÁR


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Végtelen tél: Amerika őslakosai
  • Endless Winter: Rivers & Rafts
  • Endless Winter: Cave Paintings
  • Endless Winter: Ancestors
  • Endless Winter: Mammoth Module