Kép forrása: pcguru.hu

Tölgy – Druidák cselekedetei [Társalgó]

A Tölgy társasjáték középpontjában szó szerint egy hatalmas tölgyfa áll, e körül forog a druidák minden napja – így a miénk is.

A tölgyfa több nép mítoszaiban és pogány vallási rituáléiban is fontos szerepet játszik, kezdve a görögöktől a rómaiakon át egészen a szláv és teuton törzsekig, a fát az ókori Európában gyakorlatilag mindenhol a helyileg illetékes főistennel hozták összefüggésbe. De leginkább talán a kelták számára volt fontos: tulajdonképpeni papjaik, a druidák elnevezése is saját „tölgy” szavukból, a „duir”-ból ered, és a szó szoros értelmében a „tölgy ismerője” e megbecsült rang jelentése. A szent fa a vallásukban egyebek közt az erő jelképe, ha pedig valaki képes elkapni egy lehulló levelét, jószerencsére és gazdagságra számíthat. Így talán már érthető, hogy miért lett éppen a Tölgy a misztikummal átitatott játék címe, melyben munkásaink szerepét druidák töltik be.

Az alig pár lépést követelő előkészületek kezdetén, mikor széthajtogatjuk a roppant ízléses és gyönyörűen illusztrált játéktáblát, tekintetünket elkerülhetetlenül magához vonzza annak központi eleme, a névadó tölgyfa. Ennek tövében és e körül gyülekeznek azon druidáink, melyeknek nem jut pihenőhely a játékostáblánkon (előbbieket passzívnak, utóbbiakat aktívnak nevezzük). És bár talán az első benyomásunk az lehet, hogy a tölgy a legfontosabb eleme a játéknak, mégsem ez a helyzet. A rendelkezésünkre álló öt kör során alaposan meg kell dolgoznunk azért, hogy a fa ágai végén megszerezhető játék végi bónuszpontokat a lehető legjobban kihasználhassuk. Erre irányuló akcióinkhoz a játékostáblánkon látható kis falu lakói, azaz az aktív druidák nélkülözhetetlenek, és nagyon sokféle lehetőségünk akad előnyre szert tenni: relikviákat gyűjtögetünk, varázsfőzeteket készítünk, szent helyeket építünk és mitikus teremtményekkel kötünk szövetséget az ágak végéhez futó verseny során.

Egy fordulóban egy akciót hajthatunk végre a kezünkben tartott kártyák segítségével. Kezdetben csupán három lap áll rendelkezésünkre, melyeket később akár hatra bővíthetünk. Kártyáink mindegyikén egy, a tölgy körül elhelyezkedő templom szimbóluma és az ahhoz tartozó három fő akció látszik; illetve adott a kártya alsó szegmensében egy tölgyakció is. A templomakció valamelyikének végrehajtásához egyrészt a megfelelő templommezőre kell helyeznünk egy aktív druidánkat (ha már van ott valaki, akkor egy másikat pedig a tölgy tövéhez); illetve meg kell fizetnünk a nyersanyagban (toll, rúna, fagyöngy) mért árát. Lehetőségeink tárháza széles, a már említett dolgok (relikviák, főzetek, épületek és lények) beszerzése mellett haladhatunk a tölgy három fő ágán is, bővíthetjük kártyahelyeinket és relikviáinkat, fejleszthetjük druidáinkat, szerezhetünk hozzávalókat, és extra bevételre tehetünk szert. Ezután a kártyát eldobjuk, és azt már csak a következő körben használhatjuk újra. A tölgyakció segítségével a fának valamely ágán indíthatjuk el, vagy léptethetjük tovább egy druidánkat, ezzel további kör eleji bevételre és győzelmi pontokra szert téve. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tölgy a Delta Visiontől - Druidák cselekedetei

A Tölgy társasjáték középpontjában szó szerint egy hatalmas tölgyfa áll, e körül forog a druidák minden napja - így a miénk is. A tölgyfa több nép mítoszaiban és pogány vallási rituáléiban is fontos szerepet játszik, kezdve a görögöktől a rómaiakon át egészen a szláv és teuton törzsekig, a fát az ókori Európában gyakorlatilag mindenhol a helyileg illetékes főistennel hozták összefüggésbe.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tölgy