Kép forrása: pcguru.hu

Twilight Inscription – Űrkockák [Társalgó]

A Fantasy Flight Games kockákkal és kártyákkal gondolta újra a legendásan nehéz Twilight Imperiumot.

Bár a jelenlegi világban elképzelhetetlennek látszanak a boldog nyugdíjas évek, azért jó arról álmodozni, hogy mivel lehetne eltölteni a hosszú évek munkájával kiérdemelt szabadságot. Ebben a képzeletbeli fiókban vár rám például az Edward Gibbon jegyezte A római birodalom hanyatlásának és bukásának története a maga összesen pár ezer oldalas köteteivel; azok a japán szerepjáték-sorozatok, melyek mostanra több ezer órányi játékidőt halmoztak fel. Legfőképp viszont azt a Twilight Imperium vonz, amely játékmenetével, univerzumával és mechanikájával tökéletesen passzol az ízlésemhez, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy lesz annyi időm, játékostársam és alaptőkém ahhoz, hogy ezt az álmot megvalósítsam. Mégsem kell azonban évtizedeket várnom a Twilight Imperium-élményre, itt van ugyanis a franchise mellékvágányának tekinthető Twilight Inscription, ami azt igyekszik teljesen új köntösbe bújtatni.

Twilight Inscription ugyanis nem kisebb feladatot vállalt magára, minthogy egy teljesen új műfaj felől nyújt betekintést a Twilight Imperium végtelenül gazdag univerzumába, megragadva annak legendás játékmenetét. A választott zsáner pedig a nem épp kézenfekvő roll-and-write lett, amely kapott már egyszerű, ugyanakkor szórakoztató képviselőt a Gördülő birodalmak képében, és közepesen összetett, történelmi témájú, nem mellesleg hazai kapcsolattal rendelkező darabot is (Rome & Roll), az viszont kérdéses volt, hogy elbír-e a stílus egy ennyire komplex szabályrendszert.

Twilight Inscription gyorsan megválaszolja ezt a kérdést, nehézsége ugyanis csak pár sóhajtással lóg túl a közepes szinten, a cél pedig nem ismeretlen a TI-veteránok számára: az univerzum egyik jelentős frakcióját irányítva kell úgy terjeszkedni a galaxisban, hogy a meccs végére a technológiai, katonai és ipari fölény segítségével sikerüljön felülkerekedni a riválisokon, így bezsebelve a lehető legtöbb győzelmi pontot. A feladatnak nekiugorhatunk egyedül, vagy akár hét másik fő társaságában, bár az interakció ettől függetlenül rendkívül korlátozott. A társas ugyanis alapvetően a nem éppen aprócska, saját játékostáblákra korlátozza magát, és leginkább csak a közvetlen katonai konfliktusok során tudatja az emberrel, hogy bizony vannak itt mások is.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Twilight Inscription a Delta Visiontől - Űrkockák

A Fantasy Flight Games kockákkal és kártyákkal gondolta újra a legendásan nehéz Twilight Imperiumot. Bár a jelenlegi világban elképzelhetetlennek látszanak a boldog nyugdíjas évek, azért jó arról álmodozni, hogy mivel lehetne eltölteni a hosszú évek munkájával kiérdemelt szabadságot.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Twilight Inscription