Kép forrása: tarsasozz.blog

Luna Maris - ne feledd, a Holdon nincs pazarlás! [tarsasozz.blog]

A Luna Maris egy 2022-es megjelenésű heavy euró társasjáték, amelyben egy holdbázison koordináljuk egy mérnökcsapat munkáját. A játékban értékes nyersanyagokat nyerünk ki (titán, víz, hélium-3 izotóp) és küldünk vissza a Földre.

A Luna Marisban a munkásunkat különböző akciómezőkre küldjük, melyeket a megfelelő tudóskártya (~pakliépítés) kijátszásával tudunk aktiválni. Minden játékos birtokol egy játékostáblát, melyen az aktuális oxigén- és feszültségszintjét jelöli, illetve az erőforrásait gyűjti. Ám mivel mégiscsak az űrben vagyunk, számunkra az egyik legértékesebb erőforrás az oxigén lesz, a holdbázison való mozgásért ezzel kell majd fizetnünk. Emellett az akkumulátorunk is folyamatosan töltésre szorul majd, ha egy fázisban több akciót is végre akarunk hajtani.

A körünkben ugyan csak egy tudóskártyát játszhatunk ki, de a későbbiekben megszerezhető 2. szintű tudóskártyákat már nem csak egy, hanem két akció végrehajtására is használhatjuk, amennyiben az oxigént és az energiát is ki tudjuk fizetni.

A célunk természetesen az lesz, hogy minél több győzelmi pontot gyűjtsünk össze, melyeknek az elsődleges forrása a földi megrendelések teljesítése lesz, tehát nyersanyagokat kell majd gyűjtenünk (bányák), illetve átkonvertálni azokat értékesebb erőforrásokká (ipari komplexum, újrahasznosító üzem). Akcióink során a tudóscsapatunk folyamatosan kimerül (a dobópakli az ún. pihenőpakli), és ahhoz, hogy újra akcióba lendülhessenek, el kell őket látni az üvegházból hozott élelmiszerrel. Mindezt pedig majd igyekszünk a leghatékonyabban megtervezni, hiszen a Holdon nincs pocsékolás, egy lélegvételnyi oxigén sem mehet kárba!

A Luna Maris kapcsán nem lehet panasz a tematizáltságra. Minthogy egy véges erőforrásokkal rendelkező bázison vagyunk az űrben, a legnagyobb ellenségünk a pazarlás, amire a játék a folyamatosan gyűlő hulladék formájában próbál figyelmeztetni.

A játékban Holdból elsődleges vasércet és titánt tudunk kinyerni, majd ezeket az ipari komplexumban alakíthatjuk a jóval értékesebb víz és hélium-3 erőforrásokká, azonban nem kevés hulladékot is termelünk ilyenkor, ami a játék végén vaskos mínusz pontokat érhet, ha nem hasznosítjuk újra.

[Cikk folytatása]

Luna Maris - ne feledd, a Holdon nincs pazarlás!

A Luna Maris egy 2022-es megjelenésű heavy euró társasjáték, amelyben egy holdbázison koordináljuk egy mérnökcsapat munkáját. A játékban értékes nyersanyagokat nyerünk ki (titán, víz, hélium-3 izotóp) és küldünk vissza a Földre. A Luna Marisban a munkásunkat különböző akciómezőkre küldjük, melyeket a megfelelő tudóskártya (~pakliépítés) kijátszásával tudunk aktiválni.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Márc

A legjobb kétfős társasjátékok 2022-ből [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2023.03.06. 15:59:00

Nagy rajongói vagyunk a kizárólag ketten játszható társasjátékoknak, mivel ezek szándékosan úgy vannak felépítve, hogy az interakció, az adok-kapok álljon a középpontban, nem igazán van bennük holtidő, ezért tök jó szórakozást nyújtanak.

27Feb

Moesteiro – A kolostor építői [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.02.27. 15:51:00

Nem is olyan sokára egy olyan társas is szóba fog kerülni, melyben egy kolostor lakói a főszereplők, de addig azt is el kell készíteni, mert egy kolostor sem épül meg magától.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Luna Maris