Kép forrása: tarsasozz.blog

Luna Maris - ne feledd, a Holdon nincs pazarlás! [tarsasozz.blog]

A Luna Maris egy 2022-es megjelenésű heavy euró társasjáték, amelyben egy holdbázison koordináljuk egy mérnökcsapat munkáját. A játékban értékes nyersanyagokat nyerünk ki (titán, víz, hélium-3 izotóp) és küldünk vissza a Földre.

A Luna Marisban a munkásunkat különböző akciómezőkre küldjük, melyeket a megfelelő tudóskártya (~pakliépítés) kijátszásával tudunk aktiválni. Minden játékos birtokol egy játékostáblát, melyen az aktuális oxigén- és feszültségszintjét jelöli, illetve az erőforrásait gyűjti. Ám mivel mégiscsak az űrben vagyunk, számunkra az egyik legértékesebb erőforrás az oxigén lesz, a holdbázison való mozgásért ezzel kell majd fizetnünk. Emellett az akkumulátorunk is folyamatosan töltésre szorul majd, ha egy fázisban több akciót is végre akarunk hajtani.

A körünkben ugyan csak egy tudóskártyát játszhatunk ki, de a későbbiekben megszerezhető 2. szintű tudóskártyákat már nem csak egy, hanem két akció végrehajtására is használhatjuk, amennyiben az oxigént és az energiát is ki tudjuk fizetni.

A célunk természetesen az lesz, hogy minél több győzelmi pontot gyűjtsünk össze, melyeknek az elsődleges forrása a földi megrendelések teljesítése lesz, tehát nyersanyagokat kell majd gyűjtenünk (bányák), illetve átkonvertálni azokat értékesebb erőforrásokká (ipari komplexum, újrahasznosító üzem). Akcióink során a tudóscsapatunk folyamatosan kimerül (a dobópakli az ún. pihenőpakli), és ahhoz, hogy újra akcióba lendülhessenek, el kell őket látni az üvegházból hozott élelmiszerrel. Mindezt pedig majd igyekszünk a leghatékonyabban megtervezni, hiszen a Holdon nincs pocsékolás, egy lélegvételnyi oxigén sem mehet kárba!

A Luna Maris kapcsán nem lehet panasz a tematizáltságra. Minthogy egy véges erőforrásokkal rendelkező bázison vagyunk az űrben, a legnagyobb ellenségünk a pazarlás, amire a játék a folyamatosan gyűlő hulladék formájában próbál figyelmeztetni.

A játékban Holdból elsődleges vasércet és titánt tudunk kinyerni, majd ezeket az ipari komplexumban alakíthatjuk a jóval értékesebb víz és hélium-3 erőforrásokká, azonban nem kevés hulladékot is termelünk ilyenkor, ami a játék végén vaskos mínusz pontokat érhet, ha nem hasznosítjuk újra.

[Cikk folytatása]

Luna Maris - ne feledd, a Holdon nincs pazarlás!

A Luna Maris egy 2022-es megjelenésű heavy euró társasjáték, amelyben egy holdbázison koordináljuk egy mérnökcsapat munkáját. A játékban értékes nyersanyagokat nyerünk ki (titán, víz, hélium-3 izotóp) és küldünk vissza a Földre. A Luna Marisban a munkásunkat különböző akciómezőkre küldjük, melyeket a megfelelő tudóskártya (~pakliépítés) kijátszásával tudunk aktiválni.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Luna Maris