Kép forrása: pcguru.hu

Faművesek – A heavy euro új ruhája [Társalgó]

Az évek során kialakult egy olyan nézet, hogy az eurók, de főleg a heavy eurók nem a külsővel fogják meg a játékosokat. Nos, Vladimír Suchý új társasa erre alaposan rácáfol.

Mondanám, hogy Vladimír Suchý társasjátékai inkább jelentik wilson asztalát, vagy stílusosabban fogalmazva inkább wilson asztalára illenek. De bármelyik megfogalmazást is vesszük alapul, az olyan formában is illeszkedik a Faművesekhez, hogy ezúttal lényegében asztalosok bőrébe bújunk, akik így különböző termékeket, megrendeléseket készítenek el, természetesen faanyagból, így akár asztalt vagy konkrétan társasjátékos asztalt kínálva a vásárlónak. De hogy miért emlegettem wilsont? Nos, ő szereti nagyon az alkotó játékait, én eddig a Praga Kaput Regnivel is inkább csak kacérkodtam, de az asztalra még nem került. Viszont mivel neki nem tetszett a koncepció és passzolta a játékot, lelkileg felkészülve azt mondtam, hogy szeretem a kihívásokat, így megpróbálkozom vele. Ráadásul a színes, cuki állatokkal és fura, zöld hajú emberszabásúakkal teli látványvilág és dizájn is kicsit megtréfált. 

Az erdő legszebb és legszorgosabb háziipara. Ennyit tudunk meg a háttérről és a karakterekről, pedig utóbbiak simán lehetnek erdei manók vagy tündék (de biztos nem Pierre Woodman), miközben a korszak és a helyszín bárhol, bármikor elhelyezkedhet a multidimenzió valamely szegmensében. De ha nem kötik az orrunkra, ne is foglalkozzunk vele többet, nézzük inkább a színpompás, ránézésre kellemes külsejű doboz tartalmát. A fedelet leemelve kapunk három központi táblát, egyet a bevételhez, egyet a pontozáshoz, egyet pedig az akciókhoz. Utóbbi egy rondel, ami cikkelyekre van felosztva, ezek között mozognak az akciólapkák. Mindenki kap még egy saját játékostáblát, számos jelölőt, három kockát, valamint mindenféle tokeneket, amik a műhely fejlesztését hivatottak jelképezni. Van még két nagyobb adag kártyánk, a korai segítőkkel és korai megrendelésekkel, majd mindenki kap ezekből is, hogy adott számban megtartsa a lapokat, valamint jut még némi apanázs is az áfonya, mint fizetőeszköz formájában. Ha pedig kész a setup, ami elsőre azért nem olyan kevés idő, mehet is a fa termesztése vagy vásárlása és megmunkálása. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Faművesek a Gémklubtól - A heavy euro új ruhája

Az évek során kialakult egy olyan nézet, hogy az eurók, de főleg a heavy eurók nem a külsővel fogják meg a játékosokat. Nos, Vladimír Suchý új társasa erre alaposan rácáfol. Mondanám, hogy Vladimír Suchý társasjátékai inkább jelentik wilson asztalát, vagy stílusosabban fogalmazva inkább wilson asztalára illenek.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

08Márc

Időjárásgép – A tudomány mindig nehéz [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.03.08. 16:32:00

Vital Lacerda mára már élő legenda a társasjátékok világában, de vajon tényleg olyan jók a játékai, mint amilyen nehezek, vagy csak az elitizmus hatásai érvényesülnek?

27Feb

Moesteiro – A kolostor építői [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.02.27. 15:51:00

Nem is olyan sokára egy olyan társas is szóba fog kerülni, melyben egy kolostor lakói a főszereplők, de addig azt is el kell készíteni, mert egy kolostor sem épül meg magától.


Kommentek

  • mr.zehy

    2023-01-30 10:19:55

    Szerintem a tavalyi év játéka, könnyedén utasította maga mögé a Tiletumot és sok mást is év végén.

    Az már csak hab a tortán, hogy a roll'n'write verziója is jól sikerült, amit ingyen (pnp) adnak hozzá! 😍

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Faművesek