Kép forrása: pcguru.hu

The Acts: Deluxe Edition – Az apostolok cselekedetei [Társalgó]

Megújult és kibővült formában készült el a bibliai témát feldolgozó, munkáslehelyezős társas, ami bárkit bevezethet a népszerű eurók világába.

Az apostolok cselekedetei az Újszövetség ötödik irata, a négy evangélium után soron következő történeti könyv, melyben az Egyház történetének kezdetéről és elterjedéséről kapunk beszámolót. Keletkezési ideje 70-100 közé tehető. Görög (koiné) nyelven írták. A megírás helyeként sok várost is számításba vettek. A könyv szerzője azonos a harmadik evangélium írójával, vagyis Lukács evangélistával, aki hosszú ideig Pál munkatársaként bejárta az apostollal Kis-Ázsia és Görögország nagy részét, így információi nagyrészt megbízhatóak (első kézből származnak). Nagyon sok olyan rész van a könyvben, ahol az író többes szám első személyben beszéli el a történteket, így tudhatjuk meg azt, hogy akkor az evangélista éppen az apostol társaságában utazott – a wikipédia meghatározása tökéletes magyarázat a játékhoz is, annyi extra információval, hogy bár a The Acts: Deluxe Edition Jeruzsálemben indul, igazából a 8. fejezettől veszi fel a fonalat, amikor az apostolok a csodatételeket és az üldöztetést követően útra kelnek, hiszen a születendő kereszténység kinövi Júdeát, Jeruzsálemet, és terjeszkedésbe kezd. Peter Schultz, eredetileg 2018-as társasa pedig pontosan ezt veszi alapjául.

Ennek megfelelően a viszonylag kis dobozból egy egészen nagy tábla kerül elő, mely az akkori helyszíneknek ad otthon, egy visszafogottan illusztrált térkép formájában, ahol a kiindulási pont még mindig Júdea, ám az apostolok feladata nemcsak az, hogy itt térítsenek, templomot emeljenek, csodákat hajtsanak végre, és írásokat hagyjanak az utókorra, de az is, hogy közben más területek felé vegyék az irányt, növeljék szervezetük nagyságát, más népek között is elvessék a hit magvát. Ehhez minden játékos kap összesen 9 apostolt (egyedi meeple), 6 templomot (kis kocka), valamint egy egységes kártyapaklit a csodákkal, amik minden játékosnál megegyeznek. Mindenki kap még némi kezdő imapontot, majd Júdea induló területére 12 apostol kerül le, játékosszám szerint elosztva. Fontos még az előkészületek során az embereket jelképező korongok lehelyezése az összes területen: ezek minden esetben a térítésre szolgáló mezőre kerülnek, előre meghatározott módon keverve a fekete és fehér színű darabokat. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] The Acts: Deluxe Edition a Cobblestone Games-től - Az apostolok cselekedeti

Megújult és kibővült formában készült el a bibliai témát feldolgozó, munkáslehelyezős társas, ami bárkit bevezethet a népszerű eurók világába. Az apostolok cselekedetei az Újszövetség ötödik irata, a négy evangélium után soron következő történeti könyv, melyben az Egyház történetének kezdetéről és elterjedéséről kapunk beszámolót. Keletkezési ideje 70-100 közé tehető. Görög (koiné) nyelven írták.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • The Acts