Kép forrása: pcguru.hu

The Goonies: Never Say Die – Kincskereső kiskölykök [Társalgó]

Az idehaza Kincsvadászok címen bemutatott klasszikus kalandfilm alapján készült legújabb társasjáték nemcsak a nosztalgiára épít, de kicsit még hozzá is tesz a filmhez.

Be kell vallanom, hogy mikor utánanéztem a The Goonies: Never Say Die társasjátéknak, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi iterációja létezik a magyarül Kincsvadászok címen ismert, 1985-ben megjelent, Spielberg nevével is fémjelzett, de Richard Donner rendezte (Ómen, Halálos fegyver-sorozat) mozinak. Ha nem lenne ismerős a történet, röviden itt és most csak annyit, hogy egy marék kölyök Félszemű Willy, a híres kalózkapitány kincsének nyomába ered, hogy megmenthessék otthonukat. A történet során még maffiózókkal – a Fratellikkel – és egy ijesztő, ám jószándékú torzszülöttel is összefutnak, ahogy a legendák nyomában életük kalandjára indulnak. Persze, kult-klasszikusnak számít, és gyerekkorom egyik meghatározó filmje, emellett Lajhár karaktere is örök emlék, akivel már csak a csokoládé-szeretete miatt is lelki közösséget éreztem és érzek a mai napig.

És mi más passzolna a legjobban egy kincset kereső csapatról szóló filmhez, mint egy dungeon crawler típusú játék? A The Goonies: Never Say Die is a már sokszor bevált formulát veti be, azzal a helyenként alkalmazott megoldással, hogy az egyik játékos a játékmester (itt Goondock Master), aki azon mesterkedik, hogy a többieket megakadályozza céljaik elérésében. Ez a kilenc kalandon át húzódó kampány során változó, tárgyakat megszerezve kell eljutni megadott helyszínekre, menet közben ellenfeleket legyőzve, sőt akár fejtörőket is megoldva. A játék előkészületeit is a küldetéseket tartalmazó kampánykönyv írja le, akár a játéktábla egyes termeit összekötő alagutak, az ott fellelhető, átkutatható helyek és ellenfelek pozíciójával együtt. Ezek viszont csak akkor ismertek a banda számára, ha felfedezik az adott területet, a játékmester minden egyéb jelölőt, tárgyat standee-t az egyéb utasításokat is tartalmazó, felállítható táblája mögé rejti a többiek kíváncsi szeme elől. A játékosok számára elérhető még egy halom kívánságpénz és életerő-jelölő, valamint extra segítségnek számítanak az egy küldetés alatt csak egyszer igénybevehető tinédzserek segítségének kártyái.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] The Goonies: Never Say Die a Funko Gamestől - Kincskereső kiskölykök

Az idehaza Kincsvadászok címen bemutatott klasszikus kalandfilm alapján készült legújabb társasjáték nemcsak a nosztalgiára épít, de kicsit még hozzá is tesz a filmhez. Be kell vallanom, hogy mikor utánanéztem a The Goonies: Never Say Die társasjátéknak, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi iterációja létezik a magyarül Kincsvadászok címen ismert, 1985-ben megjelent, Spielberg nevével is fémjelzett, de Richard Donner rendezte ( Ómen, Halálos fegyver-sorozat) mozinak.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • The Goonies: Never Say Die