Kép forrása: pcguru.hu

Hamlet: The Village Building Games – Falutól városig [Társalgó]

A Hamlet során egy kis faluból varázsolunk várost, az annak központi ékességéül szolgáló templom felhúzásával.

A „hamlet” szó az angol nyelvben egy olyan falu nagyságrendű települést jelöl, melynek nincsen temploma; az erről elnevezett társasjátékban a feladatunk ennek a hibának az orvoslása. Nem kifejezetten konfrontatív formában, mert együtt dolgozunk, egy célért – de aki a többet teszi a közösbe, azt illeti a képzeletbeli, legjobbnak járó díj. Ehhez pedig építkeznünk kell, no meg nyersanyagokat termelnünk és logisztikai hálózatot építenünk, hogy mi szolgálhassuk ki leggyorsabban, leghatékonyabban és legjobban az igényeket.

Kezdetben a kezdő városlapkák, azaz a templom, a városháza, a piac, a kőbánya, a fűrésztelep és a farm alkotják településünket. Induláskor csupán a templomlapkán elhelyezett egyetlen szamár és egyetlen munkás áll rendelkezésünkre, valamint egy minimális mennyiségű pénzmag. Innen vágunk neki a játék köreinek, melyek fejenként és fordulónként két fázisból állnak. Meeple-jeinket a mozgásfázisban hozhatjuk helyzetbe, a munkások az utak mentén szabadon, bármilyen messzire közlekedhetnek; míg a szamarak csupán egyetlen szomszédos, úttal összekötött lapkára léphetnek át. Utakat és hidakat a későbbiek során is építhetünk az egyébként érintkező mezők között, hogy egyszerűbb legyen a közlekedés, és rövidebbek legyenek a bejárandó útvonalak a faluban.

Az akciófázis során az alap épületekben nyersanyagokat termelünk (kő, fa, búza), melyekből megfelelő épületekben már fejlesztett nyersanyagot (deszka, tégla, liszt, tej) állíthatunk elő. Mindezeket további építkezésre és rendelések teljesítésére – köztük a templom négy elemének megépítésére fordíthatjuk. Ezen akciók végrehajtásának fontos feltétele, hogy az összes felhasználandó nyersanyagnak egyszerre rendelkezésre kell állnia, és a célterületre eljuttathatónak kell lennie. Ez pedig az utak mentén, szamárháton történik, mivel minden szamár egy szomszédos és úttal összekötött mezőre tudja „átadni” a nyersanyagot, így csatárláncban (vagy mondhatnánk inkább szamárláncot is) a célterületig, ahol annak felhasználásával munkásunk végrehajtja a választott akciót. Idővel persze, ahogyan az kivehető az előző mondatból, nem elég egyetlen szamár és egyetlen munkás, létszámunkat a városházán növelhetjük, pénz ellenében, melyet egyebek mellett a már említett alap nyersanyagok termeléséért kapunk.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Hamlet: The Village Building Games a Mighty Boards-tól - Falutól városig

A Hamlet során egy kis faluból varázsolunk várost, az annak központi ékességéül szolgáló templom felhúzásával. A „hamlet" szó az angol nyelvben egy olyan falu nagyságrendű települést jelöl, melynek nincsen temploma; az erről elnevezett társasjátékban a feladatunk ennek a hibának az orvoslása.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Hamlet