Kép forrása: pcguru.hu

Papírkazamaták – Kockák a dicsőségért [Társalgó]

Fantasy- és dungeon crawler-rajongóknak egy igazán laza kockadobálás és rajzolgatás, némi csavarral, hogy mindenkinek és mindenhogyan jó legyen.

A 2022-es év végét mennyiségben nagyon behúzta a Gémklub, és bizony a kiadó igazi gyöngyszemeket is asztalra tett, amihez a brazil MeepleBR olyan címekkel asszisztált, mint a Luna Maris vagy a Brazil birodalom. Nos, ezek mellé állítható be a sorba a Papírkazamaták is, de itt nagyjából ki is merül a rokonság, hiszen ezúttal sem kőkemény stratégiára, sem komoly háttérre nincs szükség, mivel kalandozók egy csoportját irányítva indulunk meg a föld alatti járatok mélyére, ahol aztán különböző rémekkel küzdhetünk a minél nagyobb kincs reményében. Mindez roll & write alapokkal, kimondottan izgalmas módon kerül az asztalra.

Nincsenek nagy hősök, nincs apokaliptikus történet, miszerint feléledt az ősi gonosz, a főszereplő pedig amnéziával küzdve útra kel, hogy egy csapat részévé váljon, van viszont egy dungeon, három nagyobb és több kisebb szörny, csapda és kincs, 6 darab dobókocka, minden játékosra egy-egy ceruza, valamint egy-egy csapat kalandozó a klasszikus fantasy-séma alapján. A csavar az egészben, hogy miközben haladunk előre a fordulók között, lényegében minden játékos szimultán irányítja és menedzseli a saját csapatát, minimális interakcióval, ám egy állandó versennyel, hogy ki szerez több kincset, ki fejlődik jobban, ki sebez többet és a többi. És valahol ez adja meg a Papírkazamaták szépségét, de erről majd később.

A felkészülés annyiból áll, hogy egy dungeon-séma asztalra kerül, három véletlenszerűen választott főellenféllel és küldetéssel, majd a sémán lévő falakat és a főellenfeleket mindenki jegyzi a saját játékoslapján, amit onnantól használ. Mindenki kap még egy ceruzát, a választott feladatkártya alapján jelöli a négy karakter színét (kettő fehér és kettő fekete), végül pedig középre kerül a hat kocka, amikkel dobva elkezdődhet az első forduló.  

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Papírkazamaták a Gémklubtól - Kockák a dicsőségért

Fantasy- és dungeon crawler-rajongóknak egy igazán laza kockadobálás és rajzolgatás, némi csavarral, hogy mindenkinek és mindenhogyan jó legyen. A 2022-es év végét mennyiségben nagyon behúzta a Gémklub, és bizony a kiadó igazi gyöngyszemeket is asztalra tett, amihez a brazil MeepleBR olyan címekkel asszisztált, mint a vagy a Brazil birodalom .

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • peti1212

    2023-01-13 06:48:57

    Én láttam a játékot játszani, de elmondásod alapján nem a te eseted lesz. Maga a történet része vonzó, de a rajzolgatás nagyon elviszi a dolgot, ha valaki nem szereti. De ez szubjektív részemről.

  • Pcs

    2023-01-12 21:17:58

    Amióta megjelent ez a játék, nem tudom eldönteni, kell-e nekem. A dungeon crawler-eket nagyon szeretem, a roll & write-okért viszont nem igazán rajongok. És most itt van a kettő elegye. Azzal tisztában vagyok, hogy nem hozza, nem is hozhatja azt az élményt, mint egy Mage Knight vagy egy Homályrév, de a cikk alapján úgy tűnik, jó alternatíva lehet ha időszűkében vagyunk. Felkerült a kipróbálandó játékok listájára.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Papírkazamaták