Kép forrása: pcguru.hu

Astra – Csillagok, csillagok...[Társalgó]

Az Astra egy könnyed kis játék a Mindclash Games műhelyéből, melyben kezdő asztronómusként csillagképeket gyűjtünk össze.

Az asztrológia és asztronómia tudományait nem ildomos összekeverni, mert míg előbbi a csillagok és égitestek állásából jósol személyiségjegyeket, jövőt és miegymást, addig utóbbi jóval kézzelfoghatóbb, egzaktabb és – ironikus kifejezéssel élve – földhözragadtabb tudomány. Persze mindkettőben jut szerep a csillagképeknek, melyek létezése egészen az ókorig (vagy talán még régebbre) nyúlik vissza, mikor az ember először fogott az égbolt tanulmányozásába, alkotta meg a naptárat, és helyezte el magát a világegyetemben. Az Astra során asztronómusok bőrébe bújunk, és egy színes filctoll a teleszkópunk, ahogy egymással versengve, mégis közös erővel fedezzük fel a konstellációkat.

A Mindclash Games neve talán már ismerős lehet, részben magyar vonatkozása, részben játékai miatt, melyekből az Anachrony és a Perseverance nálunk is megfordult. A két említett alkotás nem éppen az egyszerű játékok táborába tartozik, így elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy hozzájuk képest az Astra mennyire könnyed, de még úgy általánosságban véve is. Az egyszerűség mögött meghúzódó, számos apró nüansz és a fő játékmechanika azonban bőven rejt taktikázási lehetőséget, még ha a fejünk nem is fájdul bele.

Elénk csupán választott színes filcünk és játékostáblánk kerül, hat egység csillagpor társaságában, melyet ez utóbbin helyezünk el. Ugyanitt követhetjük nyomon győzelmi pontjainkat, a magunknál tartható kártyák számát, szütyőnk maximális csillagpor-készletét, illetve a teleszkóp-tokenjeinket is itt raktározzuk. A játéktér közepére kikerülő csillagkép-kártyák száma a játékosokétól függ, ahogyan a játék végét elhozó kártya pozíciója is. Egy-egy forduló során csupán két lépést tudunk végrehajtani, elsőként már megszerzett csillagképeink képességeit aktiválhatjuk; utána eldönthetjük, hogy bejelölünk-e csillagokat a rendelkezésünkre álló csillagpor elköltésével, vagy pihenünk, amivel a fordulójelzőt mozgatjuk, és szütyőnk szintjéig visszatöltjük csillagpor-készletünket.

Persze kedvünk szerint nem jelölgethetünk össze-vissza a csillagképeken, hiszen egy kártyán meghatározott helyről indulunk, és a csillagokat összekötő vonalak mentén kell haladnunk, anélkül, hogy újrajelölnénk bármelyiket. Ez a kialakítás miatt a legtöbb esetben ellehetetleníti az egyetlen forduló alatt történő bezsákolásukat, vagyis könnyen előfordulhat, hogy más fejezi be a már megkezdett konstellációt. Ez nem feltétlenül baj, mert nem minden esetben járunk jobban a felfedezéssel, mivel a rajta levő bónuszok néha jobban kapóra jönnek, mint a kártya képessége vagy éppen hozzá tartozó eleme. Ha többen is közreműködtünk a felfedezésben, akkor a bejelölt csillagok mennyisége alapján meghatározandó sorrendben választunk a kártya alján feltüntetett vigaszdíjak közül. A cél a csillagképek begyűjtésével minél több szett (négy azonos és négy különböző elem) begyűjtése, ezeken felül a játék végén aktív kártyákért és csillagporért járó győzelmi pontok halmozása.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Astra a Mindclash Gamestől - Csillagok, csillagok...

Az Astra egy könnyed kis játék a Mindclash Games műhelyéből, melyben kezdő asztronómusként csillagképeket gyűjtünk össze. Az asztrológia és asztronómia tudományait nem ildomos összekeverni, mert míg előbbi a csillagok és égitestek állásából jósol személyiségjegyeket, jövőt és miegymást, addig utóbbi jóval kézzelfoghatóbb, egzaktabb és ironikus kifejezéssel élve földhözragadtabb tudomány.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Astra