Kép forrása: pcguru.hu

Boogeyman: The Board Game – A mumus örök és elpusztíthatatlan [Társalgó]

Családi vagy gyerekhorror, erős nosztalgiafaktorral? Filmként biztosan működne, de elég az ötlet egy szép, színes társasjátékra is?

Antonio Ferrara íróként kezdte, majd hivatása mellett a társasjátékok felé fordult, méghozzá két régi barátjával együtt. Az Escape Studios égisze alatt így állt össze a csapat, avagy rajta kívül egy építész (Sebastiano Fiorillo), valamint egy nyelvész (Marcella Leyva), hogy hárman valóra váltsák gyermekkori álmukat: olyan ötleteket létrehozni, amelyek izgalomba hozzák őket, és életben tartják a bennük élő gyermeket. Elvileg legalábbis ezt hivatott közvetíteni a Stay Away! és a Tales of Evil – sőt jó eséllyel a Pendragon Game Studio által felkarolt Last Friday (Delta Vision idén hozza magyarul, Az utolsó péntek címen) is. És persze cikkünk alanya, a csapat legutolsó, Kickstarteren teljesült kampányának eredménye, a Boogeyman: The Board Game.

Maga az alapszituáció nincs túlírva: gyerekeknek kell szembenézniük legnagyobb félelmeikkel, illetve a rettegett mumussal, aki rájuk feni a fogát, miközben még a pszichopata bébiszitterrel, Jenniferrel is meggyűlik a bajuk. Tehát túl kell élniük az éjszakát, vagy az őrült nőszemély karmai között, esetleg a szörnyeteg feneketlen gyomrában végzik. Nos, ez egy hosszú éjszaka lesz, az már egyszer biztos. És nemcsak a sikoltozástól és kiáltozástól hangos, hanem a kockadobálástól is.

Boogeyman: The Board Game-nek van egy alapos felkészülési része, ugyanis számos tokent kell a táblán és a tábla közelében, véletlenszerűen elhelyezni, miközben több kártyapakli is képbe kerül. Ezen felül van egy nagyobb, központi játéktábla a házzal és annak helyiségeivel, a játékosok, avagy a gyerekek pedig itt kezdenek véletlenszerű helyszíneken, pont ahogy a bébiszitter is. A gyerekeket alakító játékosok mind három kártyával rendelkeznek, ami egyben az állapotukat jelöli, valamint három édességgel. Állapotuk alapján a gyerkőcök alapvetően három akcióra képesek, valamint a speciális képességük használatára, és három édesség használatára, a megpróbáltatásoknak hála azonban egyre jobban stresszelődnek, frusztrálttá válnak, az állapotkártyák pedig ezt hivatottak jelölni, már amellett, hogy az állapot romlásának hála képességeik egyre csökkennek. Nem mellesleg, ha valaki teljesen kifulladt, összeesett, az rémálom-kártyát húz, ami nincs jó hatással a fejleményekre, emiatt érdemes mielőbb felsegíteni a bajba jutott társakat. Többek között ez is egy lehetséges akció.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Boogeyman: The Board Game az Escape Studiostól - A mumus örök és elpusztíthatatlan

Családi vagy gyerekhorror, erős nosztalgiafaktorral? Filmként biztosan működne, de elég az ötlet egy szép, színes társasjátékra is? Antonio Ferrara íróként kezdte, majd hivatása mellett a társasjátékok felé fordult, méghozzá két régi barátjával együtt.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Kommentek

  • MaRo

    2023-01-07 22:19:48

    Van kockamódosítás ha jól emlékszem mégpedig a candyk. Igen, mindent a kártyára adott kockadobás dönt el a helyszínek közötti mozgások kivételével és van hogy a kidobott érték újabb kockacsörgetést jelent. Nem egy komplex játék az biztos mert a tokenek az én értelmezésem szerint csak a kutatást szolgálják.

    Igazából annyira nem érzem ezt magaménak én sem de elgondolkodtam azon, hogy hasonló nehézséget érdemes lehet keresni egyes ismerősökkel folytatott játszáshoz. De a boogeyman részemről is kihagyható. :D

  • Pcs

    2023-01-07 21:48:48

    Nekem gyorsan elszállt a lelkesedésem, miután ránéztem a nehézségre, komplexitásra és csak 1,5-t írnak. Illetve jobban megnéztem a kártyákat, és már értem a cikkíró problémáját: a kockadobás határozza meg, hogy mi történik. Nem tudom, lehet-e valamivel módosítani a kocka értéket vagy van-e lehetőség újradobásra, de ez így tényleg nagyon egyszerű.

    Ha megjelenik magyarul, biztosan kipróbálom valahol, de nem valószínű, hogy az én játékom lesz. Sajnos a téma, meg a kinézet nem viszi el a hátán ezt a játékot.

  • MaRo

    2023-01-07 12:06:13

    Ha már megtörted a jeget én is belepörgettem a végigjátszós videóba. A teljes végignézéshez nekem sem volt ingerem viszont való igaz a kockadobás tényleg bem tűnik olyan nagyon brutálisnak. Bár tény, hogy nekem úgy festett valamennyi kártya igényli a kockát de nem tűnt olyan nagyon láncreakciósnak ez a folyamat bár lehet csak pont jókat dobáltak.

    A képregényes megoldás szerintem is nagyon király de mostanában annyi komplexebb játék előkerült, hogy azt kell mondjam ez mégsem fog lázban tartani az egyszerűsége miatt. Habár meglehet, hogy az egyik társaságomhoz pont ilyen vagy ilyen jellegű játékra lenne szükség.

  • Pcs

    2023-01-05 21:36:47

    Nagyon ígéretesnek tűnik, jó a téma, de remélem nem olyan lesz, mint az azonos című film, ami elég felejtős...

    Viszont ezt a kockadobást nem egészen értem, belenéztem a bemutató videóba, (nem volt türelmem végignézni) de nekem nem tűnt olyan soknak a kockadobás, vannak ott azért kártyák, tokenek stb. Meg hát a legtöbb ilyen stílusú játékban nagy szerepe van a kockáknak. Viszont a képregényes megoldás nagyon tetszik.

  • MaRo

    2023-01-04 20:41:22

    Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de szerintem a témaválasztás elég jó! :)

    A grafika viszont kissé már kettős mert nekem olyan gyerekhorrort idéz meg ami miatt nálam már billeg a dolog kicsit. Bár talán ez valahol jól is áll.

    Viszont erről az emlegetett állandó kockadobálásról nekem a jumanji jutott eszembe és még ha nem is pont úgy és azért kell itt dobálózni, úgy tűnik az a játék bennem maradandó sérüléseket hagyott és ez a tényező még távolabb lök a játéktól.

    Azért ha itthon is népszerűbb lesz jobban utána nézek ha még eszemben lesz, hátha meggyőz mégis csak. :)

    Azért pozitívum, hogy a cikkben nem féltek rivaldafénybe állítani a játék negatív oldalait is.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Boogeyman the Board Game