Kép forrása: gamestar.hu

Soha nem volt még ennyire színes a pusztulás utáni világ... na jó, egyszer [Gamestar]

A látványvilágával a RAGE 2-t is idéző Senkiföldje menetei során vízért és egymás bázisainak porig rombolásáért megy a harc.

Mindig felkapjuk a fejünket, ha olyan párbajozós kártyajátékot látunk, ami önmagában is teljes, nem kell lapokat véletlenszerűen tartalmazó csomagokra elverni több pénzt, mint amennyit be mernénk vallani. Lapokat húzgálni, majd sokkolni játékostársainkat egy-egy jó pillanatban ellőtt képességgel szuper jó móka, pláne egy olyan játéknál, aminél még az asztalkép is jól mutat. Márpedig a Senkiföldje (Radlands) egészen mutatós, részben a Mad Maxet, részben a RAGE 2-t idéző látványvilága hamar beszippanthatja a játékosokat, és élvezettel küzdünk aztán bázisaink megvédéséért és az ellenfél táborának elpusztításáért.

A játék árához képest aprónak tűnő dobozban nagyjából 100 lap hever, néhány feltűnően vastag zseton kíséretében. A kártyák közül a legtöbbön embereket, másokon eseményeket vagy épületeket láthatunk. A meccs elején mindkét játékos a bázisa felépítésével kezd, hat-hat, véletlenszerűen kihúzott táborkártyából választják ki, melyik három-három jelképezze táboruk épületeit és építményeit, amiket aztán meg kell védeniük - akinek mindhárom elpusztul, veszít. Ezek a lapok, pontosabban az azokon feltüntetett számok határozzák meg azt is, hány kártya lehet kezdéskor a kezünkben, illetve adnak valamilyen különleges képességet. Mindkét játékos ugyanazon húzópakliból veszi el a lapokat a játék folyamán, nem kell saját paklikat összeállítaniuk és bővítgetniük.

A játéktérre kijátszhatunk emberkártyákat (maximum hatot, táborkártyánként kettőt), valamint eseménykártyákat, melyek lehelyezésüket követően meghatározott számú kör után aktiválódnak (van, ami azonnal). Az embereket az épületek (táborkártyák) elé helyezzük le oszlopban, így védelmezik azokat, illetve az előrébb lévők a mögöttük megbújókat. Érdekesség, hogy a lefordított lapok külön kártyatípusnak számítanak: ők lesznek a punkok, akiket nem kézből, hanem a húzópakliból játszunk ki, és elhalálozásuk után nem a dobóba, hanem a pakli tetejére kerülnek vissza. Nekik nincs egyedi képességük, de szorgosan segítenek a védekezésben.

[Cikk folytatása]

Soha nem volt még ennyire színes a pusztulás utáni világ... na jó, egyszer

A látványvilágával a RAGE 2-t is idéző Senkiföldje menetei során vízért és egymás bázisainak porig rombolásáért megy a harc. Mindig felkapjuk a fejünket, ha olyan párbajozós kártyajátékot látunk, ami önmagában is teljes, nem kell lapokat véletlenszerűen tartalmazó csomagokra elverni több pénzt, mint amennyit be mernénk vallani.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Senkiföldje