Kép forrása: pcguru.hu

Bardsung – Bárdolatlan bárdok [Társalgó]

A Bardsung egy olyan kalandra invitálja az önjelölt hősöket, melyről nemcsak a dalnokok, hanem ők is ódákat zengenek majd.

A Steamforged Games jóvoltából fordult meg nálunk a Kickstarteren elképesztő sikert magának tudó Bardsung bolti forgalomban is kapható alapdoboza, mely önmagában is eszméletlen mennyiségű tartalommal bír. És itt most elsősorban nem az ipari mennyiségű műanyagra és a több száz kártyára gondolok, hanem a masszív kampányfüzetre-könyvre. Egy egészen masszív kalandot kapunk kézhez, ami garantáltan hosszú időre elfoglalja a baráti társaságot. Még ha minden napra egy fejezet jut, akkor is egy teljes hónapig nyüstölhetjük, de egy fejezet legalább öt küldetésből áll – a kérdés tehát az, hogy a tetemes tartalom mennyire szórakoztató, és mellé milyen minőség társul?

Már a Bardsung masszív dobozának kipakolása során sejteni lehet, hogy itt bizony nem egy mindennapos kalandról van szó, leginkább a Descent vagy a Homályrév szolgálhat összehasonlítási alapként. Összesen 31 különböző szörny mini, 138 találkozáskártya és 214 eseménykártya, valamint egy hatalmas, kilenc (!) részletben széthajtogatható játéktábla alkotja a játék gerincét – no meg a bevezetőben is emlegetett vaskos kampánykönyv. A szabályfüzet ehhez képest szerencsére viszonylag vékonynak mondható, és ha valaki valaha is játszott már dungeon crawlerrel, vagy akár számítógépes szerepjátékkal, akkor nem lesz problémája a megértésével.

És ha dungeon crawlerről van szó, akkor az első kérdés, ami az ember eszébe ötlik, hogy miben különbözik ez a többitől, miért érdemes a figyelemre? A gördülékeny harcrendszer az egyik igen fontos tényező, és szerencsére a Bardsungé éppen ilyen: a támadást és védekezést legfeljebb két kockadobással (egy találat/védekezés és egy sebzés) letudhatjuk, mindkettő esetében egyetlen egyértelmű célszámmal, mely az ellenfél adatkártyájának bal felső sarkában díszeleg. És bár általánosan alkalmazandó, itt jegyezném meg az előnnyel és hátránnyal dobás fogalmát is: mindkét esetben két kockával dobunk, de míg előbbinél a kettő közül a nagyobb értéket, addig utóbbinál a kisebb értéket vesszük figyelembe. Kicsit színesítik még a képet a „sors” tokenek, melyek egyes képességeink használatához kellenek, és egy közös készletből gazdálkodik a teljes csapat. Visszatöltésükre más és más módszerek szolgálnak, például míg harcosunk előszeretettel költi a tokeneket, teknős-druidánk akár egyetlen forduló alatt többet is visszatölthet.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Bardsung a Steamforged Gamestől - Bárdolatlan bárdok

A Bardsung egy olyan kalandra invitálja az önjelölt hősöket, melyről nemcsak a dalnokok, hanem ők is ódákat zengenek majd. A Steamforged Games jóvoltából fordult meg nálunk a Kickstarteren elképesztő sikert magának tudó Bardsung bolti forgalomban is kapható alapdoboza, mely önmagában is eszméletlen mennyiségű tartalommal bír.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Bardsung