Kép forrása: pcguru.hu

Legends of Void – Korongvilág terraformálása [Társalgó]

A Legends of Void egy nagyon okos keverék: területfoglaló, engine builder, és nyersanyag-menedzsment. Ha ez ismerős, az nem a véletlen műve…

Legends of Void a Twoid Games első játéka, ilyenformán az épphogy összejött kickstarteres gyűjtés mellett nem csoda az sem, hogy elsőre mertek túl bizonytalan talajra lépni. Mert mi tagadás, a játék asztalképe, alapvető koncepciója és működése mind-mind kísértetiesen emlékeztet A Mars terraformálására. Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy fantasy köntösbe bújtatták és egy kicsit újracsomagolva ismét eladták, de ez nem lenne igazságos, mert ennél azért többről van szó.

A játék előkészületeit a szabálykönyv hét, elég tömören szedett oldalon át taglalja, úgyhogy a teljesség igénye nélkül adunk róla áttekintést. A játékterület hat körcikkelyből áll, ám rendelkezésünkre nyolc is jut, mindegyik kétoldalas és szabadon kombinálható; ugyanígy a játék végi célok hármasa is többféle variációban kerülhet a táblára; valamint a szabadon választható extra akciók (áldások, blessings) csoportja is meccsenként változik. A játékosok egy hőst és egy frakciót kapnak, ez utóbbi határozza meg a kezdő területegységet is; végül pedig a végcélnak számító Szeráfok triumvirátusa is felkerül. Közös célunk a legyőzésük, lehetőleg úgy, hogy ellenfeleinknél időközben több győzelmi pontot zsákoljunk be – ezeket a pontjelölősávon gyűjtjük, ezen felül bizonyos kártyákért, és persze a játék végi célokért kapunk. De nem szórakozhatunk vég nélkül, a játéknak időkorlátot szabnak az esemény-kártyák, melyek kezdeti száma a játékosokétól függ (minimum hét kör azért akad).

Talán eddig még nem ismertetek rá a bevezetőben is emlegetett A Mars terraformálására, de a játékmenet további részeinek és elemeinek megismerése után elég egyértelművé válik a párhuzam, például a játék négy fázisából három biztosan nagyon ismerős lesz. Tavasszal húzunk négy kártyát, és aranykészletünk felhasználásával vásárolunk belőlük; nyáron akciókat hajtunk végre, játékosonként kettőt-kettőt, amíg mindenki nem passzol; ősszel a bevételi sávunk alapján termelünk és átalakítjuk a manát sötét anyaggá, majd genasivá; télen pedig az eseménykártyák hatására a szeráfok mozgására kerül sor, akik portálokat nyitnak és nihilt (spéci, áthághatatlan területlapkákat) hagynak maguk után.

Ezek közül a nyár a legmozgalmasabb, általános akcióként elkölthetünk nyersanyagokat a már lehelyezett terület-lapkák átformálásáért, vagyis portálokat zárunk be, nihilt alakítunk vissza sivataggá, erődöket építünk, és feltámasztjuk az életet. Az erődök győzelmi pontot érnek, és megvédik környezetüket az esetleg odatévedő istenségektől, míg a többi létesítése közvetett módon megsebzi a Szeráfokat. Táblán levő hősünk és az ő elhelyezkedése is fontos, bizonyos tetteket csak vele hajthatunk végre, például a Szeráfokkal is csak ő képes közvetlenül harcolni; azonban minden tettéhez külön „hősanyagra” van szükség (felszerelések, segédek, katonák, a fantáziánkra van bízva). Na és természetesen kártyákat játszhatunk ki, vagy a már lent levők akcióit használhatjuk, de körönként csak egyszer. Ezek felépítése is ismerős lehet: a legfelső sorban látszik kijátszási aranyköltségük, esetleg ennek feltételei, valamint kategóriái; az illusztráció alatt az aktiválással járó akciólehetőség található (ha van), legalul pedig a kijátszáskor adott bónusz, illetve bizonyos kártyáknál győzelmi pont vagy a rajtuk gyűjthető speciális nyersanyag típusa.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Legends of Void a Twoid Games-től - Korongvilág terraformálása

A Legends of Void egy nagyon okos keverék: területfoglaló, engine builder, és nyersanyag-menedzsment. Ha ez ismerős, az nem a véletlen műve... A Legends of Void a Twoid Games első játéka, ilyenformán az épphogy összejött kickstarteres gyűjtés mellett nem csoda az sem, hogy elsőre mertek túl bizonytalan talajra lépni.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Legends of Void