Kép forrása: pcguru.hu

Minecraft társasjátékok – Képernyőről az asztalra [Társalgó]

Nem csak a képernyőnkön merülhetünk el a Minecraft világában, a Ravensburger jóvoltából két társasjáték is megfordult az asztalunkon.

Minecraft egy rendkívül sokoldalú játék: a túlélés és felfedezés mellett kreativitásunkat is ugyanúgy kiélhetjük benne, a sokrétű kalandot pedig egyedül vagy csapatban is átélhetjük. A játék oly sok rétegből tevődik össze, hogy összes aspektusának lefedéséhez egyetlen társasjáték nem is lenne elegendő. Szerencsére nem is egy van, az egyébként széles kínálatból (korábban már volt szó másikról) nálunk most kettő járt, méghozzá a Heroes of the Village és a Portal Dash, melyek témájukban, zsánerükben és megcélzott korosztályukban is eltérnek egymástól – a Minecraft megannyi jellemzője közül egyet-egyet megcélozva maguknak.

Minecraft: Heroes of the Village során leendő faluközpontunkat kell megvédenünk az Illagerek rohamától, oly módon, hogy még időben megépítjük a célkitűzésnek adott épületeket. Ehhez pedig – a sorozattól aligha meglepő módon – köveket kell bányásznunk. Ám előtte még össze kell készítenünk a játékteret, melyhez egyebek mellett hozzátartozik a megépítendő épületek kiválasztása, ami a játék hosszát és nehézségét szabályozza. Karakterünk és kedvenc segédállatkánk (mely extra képességet is biztosít) párosának összeállítása után már indulhat is a falu megmentése.

Méghozzá körönként és fejenként két-két lépésben, négy akciólehetőség közül választva. Ezek a felfedezés, blokkgyűjtögetés, harc és építkezés. Szemfüles és tapasztalt játékosoknak feltűnhet a mozgás hiánya, azt megkötések nélkül végezhetjük. A felfedezés során a világlapkák közül húzhatunk, majd jutalmul a rajta levő blokkokat a húzózsákba dobjuk, ezzel bővítve annak kezdeti csekély tartalmát. A már felfedezett világlapkákon gyűjtögetve pedig a zsákból húzunk három blokkot, és reménykedünk, hogy a kezünkbe akad egy vörös, vagy egy olyan, ami a világlapkán szerepel, ugyanis csak ekkor bővíthetjük készletünket. És reménykedünk, hogy nem egy feketét rántunk elő, mert akkor bizony szörnyek lepik el a világ azon részét, ahol áskálódtunk. Őket három kockadobással igyekezhetünk legyőzni, de a harc során a falut rohamozó Illagerek is mozoghatnak. A harcért persze jutalom is jár, az ilyenkor húzott fekete köveket szerencsére már dzsókerként tehetjük raktárunkba, ahol összesen négy blokkot tárolhatunk. Ezeket bármikor építkezésre fordíthatjuk, tetszés szerint elosztva az épületlapkákon, melyek elkészültével miénk a győzelem. Addig azonban minden kör végén dobnunk kell az Illagerek kockájával, akik így egyre közelebb juthatnak, és ha idejekorán elérik a falut, akkor buktuk a játékot.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Minecraft társasjátékok a Ravensburgertől - Képernyőről az asztalra

Nem csak a képernyőnkön merülhetünk el a Minecraft világában, a Ravensburger jóvoltából két társasjáték is megfordult az asztalunkon. A Minecraft egy rendkívül sokoldalú játék: a túlélés és felfedezés mellett kreativitásunkat is ugyanúgy kiélhetjük benne, a sokrétű kalandot pedig egyedül vagy csapatban is átélhetjük.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Minecraft: Heroes of the Village
  • Minecraft: Portal Dash