Kép forrása: pcguru.hu

Insecta: The Ladies of Entomology – Bogaras csajok [Társalgó]

Azt mondják, hogy aki nem bogaras legalább egy kicsit, azzal nem is elég izgalmas az élet. Nos, itt minden nő bogaras, de mi pont ezért szeretjük őket!

Múltkorában nálunk, avagy a stúdióban járt Dr. Kánai Zoltán, a Kickstarterek.hu (Különleges Kickstarter Kiadások) üzemeltetője, akivel sikerült is két társassal teljes gameplay-t felvenni, és míg az egyikkel már számtalanszor játszottunk (Trekking Through History – ha rendszeresen figyelitek az említett boltot, ilyen remek játékokba is belefuthattok), a másik bodak számára, valamint nekem is új volt. Ez a GDM Games kiadványa, amire Zoli rávetette magát az idei Essen Spielen, majd hozott is egy jó nagy adaggal, hogy a magyar gamerek és családok is elmerüljenek az entomológia szépségeiben. És milyen jól tette… de erről majd később. 

A leírás szerint a rovarok ott vannak a Föld legelterjedtebb élőlényei között, ami részben az 5 millió különböző fajnak is köszönhető. Eleve, míg mi nagyjából 2 millió éve vagyunk itt, ők már 250 millió éve léteznek. Mégis, a rovarok tudományos kutatása, azaz az entomológia a 19. századig csak kisegítő, gyerekes természettudománynak számított. Egészen addig, míg néhány női tudós az életét nem szentelte ennek az ágazatnak, miközben kimondottan kevés figyelmet kaptak, sőt az egyes tudományos társaságok tagjaiként sem fogadták el őket. Az Insecta: The Ladies of Entomology részben nekik állít emléket, hiszen a rovartan történelmében kitörölhetetlen szerepet játszottak, és most, az alkotóknak hála már a játékosokon múlik, hogy ők mekkora szerepet vállalnak a rovarok felfedezésében és kategorizálásában.  

Bár az Insecta: The Ladies of Entomology alapjait tekintve egy elég egyszerű, lényegében családi társas, van pár csavar a játékmenetben, ami a látványvilágán és témáján felül is izgalmassá, érdekessé teszi. De nézzük az alapokat. Van egy központi játéktábla, erre, vagyis az ezen lévő 5 kontinensre kerülnek fel a lelőhelyük szerint különválogatott rovarok, méghozzá két oszlopba, avagy az A és B táborhelyre. A táblára kerül még két véletlenszerűen és a játékosszámnak megfelelően választott évszak-tábla, amik a lehetséges akciókért felelnek. A fő játéktábla mellé, egy stócban a feladatlapkák is helyet foglalnak, majd négyet képpel felfelé le kell tenni, ezzel egy kezdő kínálatot teremtve. Plusz az extra kihívások teljesítéséért felelős három érmelapkát is kitesszük, mindegyikhez egy megfordított plusz lapkát téve, ami így mutatja a jutalmakat. Ezen kívül mindenki elvesz egy tudóst, valamint minden más összetevőt a saját színében (kutató meeple, jelölők), és már mehet is a rovartudomány megreformálása.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Insecta: The Ladies of Entomology a Kickstarterek.hu-tól - Bogaras csajok

Azt mondják, hogy aki nem bogaras legalább egy kicsit, azzal nem is elég izgalmas az élet. Nos, itt minden nő bogaras, de mi pont ezért szeretjük őket!

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

09Ápr

Szívesen megidéznéd Cthulhu cuki mását? [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.09. 14:06:00

Ebben a játékban pont ez a cél: a Kozmopolipban szektásokként versenghetünk azért, hogy minél hamarabb átsegítsük a címszereplő összes csápját a mi világunkba.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Insecta: the ladies of entomology