Kép forrása: pcguru.hu

Perseverance: Castaway Chronicles – Episode 2 – Veszedelmes sziget [Társalgó]

Megkésve bár, de törve nem, végre eljutottunk odáig, hogy felfedezzük a magyar csapat alkotta, dínókkal és veszélyekkel teli szigetet.

Idén már bemutattuk a Perseverance: Castaway Chronicles – Episode 1-t, ami egy rendkívül stílusosan és ügyesen, emellett kifejezetten látványosan összerakott, középnehéz játék, kockamanipulálással, erős történeti vonallal, munkáslehelyezéssel, harcokkal. A kérdés pedig az volt, mikor jutunk el a mindenben összetettebbnek és nehezebbnek ígérkező második epizódig, ami egyébként szintén a doboz része. Nos, most már, hogy ezen is sikerült túljutni, nyugodtan mondhatom, hogy az Episode 1 csak a bemelegítés, a felvezetés a tényleges kalandhoz, ami messze túlmutat azon, amire az előzmény alapján gondolnánk. 

A sztori szerint a falakat sikerült megépíteni, kis közösségünk immáron kisvárosi körülmények között, civilizáltan él, miközben a dinoszauruszok vissza lettek szorítva a sziget belseje felé. Igen ám, de mivel máskülönben a helyzet változatlan, az embereket pedig muszáj ellátni, idővel meg kell indulni a felfedezetlen területek irányába, hogy a tömeg több élelemhez és helyhez, ivóvízhez jusson, avagy megint a vezetőkre van szükség, akik a civil és a militáns csoportokat beljebb juttathatják a sziget szíve felé. Már csak azért is, mert láthatóan más is járt már előttük ezen a vidéken, amit leginkább egy ősi épület, egy régi templom jelképez, ezzel újabb rejtélyt szülve. Nem mellesleg, a külső őrhelyek és táborok építésekor sikerül egy újfajta dinoszauruszt is felfedezni, amely korábbi társaihoz hasonlóan szintén nem barátságos típus. Csak hogy a dolgunk se legyen egyszerűbb.  

Perseverance előzményében ugye egy luxushajó, a Pearl of the Seas óceánjáró hatalmas, fura viharba keveredett, majd egy ismeretlen szigeten kötött ki, így jutottunk el a második epizód röviden felvázolt történetéig. Az alapok így lényegében egyeznek, a legfontosabb visszatérő szabályokról nem is fogok komolyabban említést tenni. Maga a felkészülés is hasonló, bár azért több elemében is eltéréseket tapasztalhatunk. Maga a központi játéktábla másik, értelemszerűen a sziget belsejére összpontosít, nagyobb is, illetve a felső felére egyéb lapkákat teszünk, amik letakarják az alap, normál hexákat. Egyébként pedig ezekre kerülnek a dínók, már nyitásnak is egy jó pár, hogy mindenki egyből tisztában legyen vele, nem lesz sétagalopp a helyi élővilággal folytatott harc. Emellett a játékosok extrán nagy saját táblákat kapnak, felsorakoznak az új dínók is, továbbá őrjáratok helyett itt kalandokat képvisel egy-egy kártyapakli, amit aztán meg lehet oldani, teljesítve a követeléseket. De ugyanúgy elkőkerülnek a saját és normál kockák, a játékosszín szerint csoportosított dobozok a minikkel és egyéb alkatrészekkel, illetve a pontozáshoz használt tábla a kis lapkákkal, valamint az előőrsök. Ha minden megvan, indulhat a felfedezés, a fejlesztés és a harc, aminek végén (összesen háromszor, mielőtt a játéknak vége; két főnél kétszer), mikor a kockakészlet elfogy, az Assembly során a követők számát növelik a játékosok.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Perseverance: Castaway Chronicles - Episode 2 a Mindclash Games-től - Veszedelmes sziget

Megkésve bár, de törve nem, végre eljutottunk odáig, hogy felfedezzük a magyar csapat alkotta, dínókkal és veszélyekkel teli szigetet. Idén már bemutattuk a Perseverance: Castaway Chronicles - Episode 1 -t, ami egy rendkívül stílusosan és ügyesen, emellett kifejezetten látványosan összerakott, középnehéz játék, kockamanipulálással, erős történeti vonallal, munkáslehelyezéssel, harcokkal.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Jan

Call of Madness – Ismered az őrület definícióját? [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.01.27. 15:18:00

A Call of Madness ötletesen alakítja az alapvetően egyjátékos tower defense alapokat egy számos lehetőséget rejtő kompetitív játékká.

28Jan

The Acts: Deluxe Edition – Az apostolok cselekedetei [Társalgó]

Kedvcsináló | 2023.01.28. 18:01:00

Megújult és kibővült formában készült el a bibliai témát feldolgozó, munkáslehelyezős társas, ami bárkit bevezethet a népszerű eurók világába.


Népszerű

Friss

 • Kulcskérdés - Az meg ki?

  2023.02.02. 15:12:00 / Ismertető, Bemutató

  Gondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egyszerre profi nyomozónak és leleményes nyomravezetőnek lenni? Még én sem, de hadd adjak egy kis kontextust ennek a fura kérdésnek, hátha utána fontolóra veszed a lehetőséget.

 • Puzzle box - Ördögi lakatok

  2023.02.02. 09:00:00 / Kedvcsináló, Bemutató

  Sárkányok aranya, bankrablás, egyiptomi kincsvadászat – mindez elfér a tenyeredben! Tornáztasd az agyadat az Esc Welt teljes egészében fából készült logikai dobozaival!

 • Sabika [diceanddecks.hu]

  2023.02.01. 15:00:00 / Kedvcsináló, 2023

  A granadai Al-Sabika hegyén a Nasrid-dinasztia létrehozta a történelem egyik leglenyűgözőbb építményét, a Vörös Erőd néven is ismert Alhambrát.

 • Sweet & Spicy - Egy vödör cukisággal leöntött blöffölés

  2023.01.31. 15:29:00 / Ismertető, Bemutató

  Szereted a csípőst, és elolvadsz, ha cuki cicákat látsz? Főleg akkor, ha citromevés közben vicces fejeket vágnak? Netán egy kis blöfföléstől sem riadsz vissza? Akkor nagyon jó helyen jársz, hiszen a Sweet & Spicy-nak ezek közül mindhez van köze.

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Perseverance: Castaway Chronicles