Kép forrása: gamestar.hu

Nem rajongóként is könnyen a beszippanthat a Star Wars: A klónok háborúja [Gamestar]

Megint egy olyan Pandemic-variáció készült, ami láthatóan nem csak azért született meg, hogy lehúzza a Star Wars-rajongókat.

Már a tavaly megjelent World of Warcraft: Wrath of the Lich King láttán is érezhető volt, hogy az csak az első a Pandemic-rendszerre épülő, licencelt játékok közül, lehetőségek kimeríthetetlen tárháza nyílt meg ennek megjelenésével. Korábban is felhasználták a Matt Leacock által megálmodott alapokat olyan társasoknál, amikben nem járványt kellett megfékezni, hanem például barbár seregeket (Róma bukása), Cthulhut (Reign of Cthulhu), vagy özönvizet (Rising Tide), de mindegyikben volt valami csavar, ami miatt nem éreztük, hogy csak átrajzolták a Pandemicet, és ugyanazt akarják nekünk eladni újra és újra. Ahogy a Wrath of the Lich Kingnél, úgy a Star Wars: A klónok háborújánál is eleget változtattak, ami így a Pandemicet kedvelőknek és a Star Wars rajongóinak egyaránt szól, nem csak azoknak való, akik a két halmaz metszetébe tartoznak.

Az alap felállás nyilván az, hogy éppen zajlik egy háború (mi több, pont a klónoké), valamint a jedik módszeres felkutatása és lemészárlása. Legfeljebb öten játszhatunk egyszerre, és mindenki a hét elérhető jedi valamelyikét választhatja ki, akikhez tartozik egy-egy egyedi képesség és egy minifigura is. A gonoszokat Asajj Ventress, Dooku gróf, Grievous tábornok és Darth Maul képviseli, közülük mindig egy van játékban, és ők is mind-mind másképp viselkednek menet közben, más kell ahhoz, hogy a végső összecsapásnál legyűrhessük őket.

Feladatunk A klónok háborúja sorozatot idéző küldetések teljesítése a galaxis mindenféle bolygóin, nehézségi szinttől függ, épp mennyi kell ahhoz, hogy eljussunk a végső összecsapásig. (Mind a 24 lehetséges küldetéshez tartozik egy kis hangulatkeltő szöveg is.) Úgy tudjuk őket abszolválni, hogy osztagkártyákat használunk, illetve dobunk a 12 oldalú kockával - van benne némi véletlenszerűség és rizikó, de minél több, a küldetés által előírt típusú lap van a kezünkben, annál nagyobb az esélyünk a sikerre, így lehet taktikázni is, vagy biztosra menni.

[Cikk folytatása]

Nem rajongóként is könnyen a beszippanthat a Star Wars: A klónok háborúja

Megint egy olyan Pandemic-variáció készült, ami láthatóan nem csak azért született meg, hogy lehúzza a Star Wars-rajongókat. Már a tavaly megjelent World of Warcraft: Wrath of the Lich King láttán is érezhető volt, hogy az csak az első a Pandemic-rendszerre épülő, licencelt játékok közül, lehetőségek kimeríthetetlen tárháza nyílt meg ennek megjelenésével.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Jan

Megjelent a JEM magazin 116. száma!

Kedvcsináló | 2023.01.18. 16:37:00

JEM 2022 NOVEMBER

04Feb

Végre itt egy játék, amiben úgy gondozhatsz szobanövényeket, hogy tutira nem halnak meg [Gamestar]

Kedvcsináló | 2023.02.04. 15:24:00

Persze azért nem érik be akármilyen körülményekkel a Kaspóban összegyűjthető kis cserepes virágok.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Star Wars: A klónok háborúja