Kép forrása: pcguru.hu

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice – Orgyilkosok az asztalon [Társalgó]

Az Assassin’s Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem.

Nem az Assassin’s Creed az első, és nem is az utolsó olyan társas, melynek digitális felmenője van. A rajongók számára általános és első kérdés, hogy az asztali verzió mennyire idézi meg elődjének hangulatát és játékmenetét. De az sem elhanyagolható szempont, hogy azok számára is élvezetes-e az átirat, akik még nem hallottak az elődről, vagy ha hallottak is, nem játszottak az eredetivel. A Ubisoft sikersorozatának kézzel fogható változata úgy igyekszik megidézni az Ezio-trilógiát, hogy csak érintőlegesen hozza képbe a közönségkedvenc karaktert. Persze őkelme sem maradhatott ki teljességgel, mind a narratíva, mind a játék szerves részét képezi, hiszen az ő tanítványait alakítjuk, ahogy küldetések egész során át készítjük elő az elterelő manővert, hogy Auditore mester végre lecsaphasson Cesare Borgiára. 

Az Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice, mint oly sok másik társasjáték, és köztük is különösképpen a digitális elődökkel rendelkező társasok, a Kickstarteren kezdte pályafutását. Ilyenformán ipari mennyiségű műanyaggal, miniatűrökkel és kiegészítőkkel együtt volt beszerezhető, eredetileg a Triton Noirtól, nálunk pedig a Synapses Gamesnél megjelent bolti verzió járt, melyben négy orgyilkosunk, illetve Ezio Auditore kapott egy-egy miniatűrt, mindenki más standee-ken álldogál. És bár tény, hogy a háromdimenziós minik komolyabb fizikai jelenléttel bírnak, de így legalább a festéssel nem kell bajlódni, és végső soron semmit sem vesz el a játékélményből. Ezen felül, tartalmát tekintve, gyakorlatilag ugyanazt kapjuk, mint amit az alapdoboz adott a közösségi gyűjtéses kampány után a támogatóknak.

A játék erősen történet-vezérelt, ami abban is megmutatkozik, hogy küldetésről küldetésre nemcsak a terep és ellenségeink összetétele változik, hanem más-más győzelmi és vereség-kondíciók szabályozzák ténykedésünket. Emellett választott karakterünk a játék során fejlődik, új képességekre tesz szert, jobb felszerelést szerez, és ennek megfelelően kezdi az egyes küldetéseket. Ezek során alapvetően három fázist ismételünk, míg pozitív vagy negatív véget nem ér a játék. Elsőként egy esemény könnyíti vagy nehezíti dolgunkat; utána három akciópontunkat beosztva (vagy egyet félretéve későbbre) cselekszünk; végül az ellenség kap erősítést és mozog a pályán, ekkor még újabb harcra is sor kerülhet.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Assassin's Creed: Brotherhood of Venice a Synapses Games-től - Orgyilkosok az asztalon

Az Assassin's Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem. Nem az Assassin's Creed az első, és nem is az utolsó olyan társas, melynek digitális felmenője van. A rajongók számára általános és első kérdés, hogy az asztali verzió mennyire idézi meg elődjének hangulatát és játékmenetét.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Assassin's Creed: Brotherhood of Venice (retail edition)