Kép forrása: pcguru.hu

Chicken vs. Hotdog – Kutyi és Pipi [Társalgó]

Nem tudsz dönteni, hogy csirke vagy hot dog legyen a vacsora? Vagy egy jó kis partijátékra vágysz? A Chicken vs. Hotdog jön, és segít!

Be kell vallanom, hogy komoly bajban vagyok a Chicken vs. Hotdog ajánlójával kapcsolatban. Na, nem azért, mert olyan nehéz lenne, vagy esetleg annyira rossz; egyszerűen csak azért, mert ennyire (jó értelemben vett) idióta partijátékhoz még nem volt szerencsém. Legalábbis személyesen és élesben, mert Böjtinél már járt a Dungeon Fighter a Horrible Guild-től, ahol hasonló akrobata mutatványokat kell dobókockával bemutatni. Itt viszont az asztalt is el kell felejteni, de még a padlószőnyeg sem éppen előnyös.

Az előkészületeket le tudjuk annyival, hogy eldöntjük, ki melyik csapatot erősíti, magyarán ki szeretné a gülüszemű hotdogot dobálni, és ki dönt úgy, hogy az ismeretlen okból bekékült csirkét hajigálja. Ezek után a kihíváspakli megkeverésén és a tét- illetve sikerkártyák kirakásán túl más teendőnk nincs is. A játékmenet sem sokkal bonyolultabb: felcsapunk egy kihíváskártyát, majd a két csapat eldönti, hogy mekkora tétkártyát tesz rá – aki a fogadást nyeri, azé a jog, hogy teljesítse a kihívást. Ha pedig sikerül a lapon megadott próbálkozások alatt végrehajtani a manővert, akkor egy siker-kártyát a másik felére fordíthatunk. Végül, ha az összes ilyet megforgattuk, továbbá kiraktuk dobált jószágunk kétdimenziós mását, örülhetünk is a megérdemelt győzelemnek.

Egyszerűen hangzik, de mint oly sok esetben, a látszat itt is csal. A kihívások alapeleme, hogy a dobás végén az eldobott karakter a talpán megálljon, sőt úgy is maradjon. Az aljukon levő tapadókorongok viszont csak abban segítenek, hogy az óhatatlan és minimális lendület ne billentse tovább a figurákat. Magát a dobást ettől még elég precízen kell kivitelezni ahhoz, hogy ténylegesen megtapadjanak és megálljanak. És bizony nem egyszerű még egy szimpla szaltó sem, nemhogy egy duplaszaltót háttal állva vagy csukott szemmel, netán a lábunk alatt átdobva összehozni. Persze bele lehet jönni, de zárójelben megjegyzem, hogy a két figura emellett nem egyforma tömegű és súlyeloszlású, így ha egyiket ki is tanultuk, a másik nem fog azonnal kézre állni. Maguk a figurák masszívak, és nem teljesen merevek, hanem valamilyen keményebb, gumiszerű anyagból készültek, letapadt talpuk felszedésében pici fül segít. Az anyagában színezett test további festést kapott, mely a kiálló részeken (a csirke csőrénél például) igen gyorsan megkopik, illetve a dobozban eredetileg dróttal rögzített jószágokat újra normálisan elhelyezni sem lehet. A játékhoz elengedhetetlen egy strapabíró, sík felület, padló, esetleg masszívabb asztal, hogy legyen hol megállni a hajigált jószágoknak.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Chicken vs. Hotdog a Big Potato Games-től - Kutyi és Pipi

Nem tudsz dönteni, hogy csirke vagy hot dog legyen a vacsora? Vagy egy jó kis partijátékra vágysz? A Chicken vs. Hotdog jön, és segít! Be kell vallanom, hogy komoly bajban vagyok a Chicken vs. Hotdog ajánlójával kapcsolatban. Na, nem azért, mert olyan nehéz lenne, vagy esetleg annyira rossz; egyszerűen csak azért, mert ennyire (jó értelemben vett) idióta partijátékhoz még nem volt szerencsém.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Csirke vs. Hotdog