Kép forrása: pcguru.hu

Parks: Wildlife – Még több! Még jobb? [Társalgó]

Újabb kiegészítővel bővült a remek Parks, a Nightfall után pedig újfajta artdizájn, egy adag extra kártya és néhány plusz állatka a játékosok jussa. Elég a boldogsághoz?

Parks egy nagyszerű játék, bámulatos tálalással, de talán kevésbé a tematikához illő játékmenettel, amit természetesen nem mindenki szeret vagy kezel egyformán, de ahogyan például az Everdell esetében, itt sem lehet elvárni, hogy más is ugyanúgy gondoljon rá, mint az, akit a külső és a belső egyformán megfogott. Merthogy alapvetően parkokat látogatni elég jó és kellemes élmény, a kirándulással egybekötött nyersanyag-gyűjtögetés pedig hozott némi interakciót és minimális konfrontációt az egyébként nagyon laza, nyugodt koncepcióba. A Keymaster Games a komponensek terén abszolút kitett magáért, letéve az asztalra egy olyan közösségi gyűjtős sztenderdet, amit a mai napig mindenki igyekszik megugrani, aki maradandót alkotna. Ez bővült később a Nightfall képében, ami kicsit kibővítette a játékmenetet is, nemcsak a tartalmat, most pedig eljutottunk a Wildlife-ig, ami láthatóan igyekszik megszerezni “a játékcsalád legkisebb dobozos résztvevője” címet. Persze, mind tudjuk, hogy nem a méret a lényeg. 

Azt le kell szögezni már a legelején, hogy a Parks: Wildlife-hoz szükséges az alapjáték megléte (méghozzá az újabb kiadás, mivel a kártyakialakításban a kiadó eszközölt némi változtatást). A Nightfall kiegészítő nem, de akár azzal együtt is be lehet vetni, ezzel még jobban megnövelve a Parks változatosságát. Lényegében ugyanis a Nightfall által behozott újításokat kapjuk megint, csak éppen új összetevők képében, amik többek között egy egyedi dizájn formájában elevenednek meg.

Parks ugye tényleg nem szól másról, mint a kirándulásról, túrázásról, a minél több park felfedezéséről. Ehhez pedig annyit tehetünk, hogy a saját körünkben az egyik túrázónkat tetszőleges helyre helyezzük, majd ott begyűjtjük a rendelkezésre álló nyersanyagokat, illetve, ha van extra hatás, annak megfelelően cselekszünk. Emellett, ha az aktuális ösvény végére eljutottunk, parkokat látogathatunk, közben még fényképezgethetünk is, illetve, ha úgy adódik, utunk során tábort verhetünk. A Nightfallal ehhez a recepthez jött be a számos összetevőn túl néhány apróság, mint mondjuk, az azonnali hatás egy-egy kártyán, vagy a bármilyen nyersanyag kiváltását jelentő barna ikon, ami sok esetben megkönnyíti a helyzetet.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Parks: Wildlife a Vagabundtól - Még több! Még jobb?

Újabb kiegészítővel bővült a remek Parks, a Nightfall után pedig újfajta artdizájn, egy adag extra kártya és néhány plusz állatka a játékosok jussa. Elég a boldogsághoz? A egy nagyszerű játék, bámulatos tálalással, de talán kevésbé a tematikához illő játékmenettel, amit természetesen nem mindenki szeret vagy kezel egyformán, de ahogyan például az esetében, itt sem lehet elvárni, hogy más is ugyanúgy gondoljon rá, mint az, akit a külső és a belső egyformán megfogott.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • PARKS: Wildlife