Kép forrása: gamestar.hu

Ez a játék akár a Vissza a jövőbe 3 spin-offja is lehetne [Gamestar]

3000 bandita segítségével szerezhetünk meg értékes technológiákat, amiket egy rejtélyes alak, az Utazó hagyott hátra.

Továbbra is abszolút a nevéhez hű játékokat ad ki az Unexpected Games, Corey Konieczka társasjáték-kiadója, ami célul tűzte ki, hogy kifejezetten innovatív, merész és/vagy egyedi játékötletekkel álljon elő. Konieczka már régóta ismert név az iparban, neves és nagyon durván sikeres játékok fűződnek hozzá (köztük a Star Wars: Lázadás, az Eldritch Horror, a Twilight Imperium negyedik kiadása, valamint a 2007-es StarCraft társasjáték), viszont amikkel az elmúlt két évben előállt, egészen mások, mint korábbi alkotásai. 

A 2021-es Ügynökségről mi is írtunk, és nagyon szerettük, de érdekes volt a 2022 elején megjelent Hangok a fejemben is. Nemrég magyarul is debütált a 3000 Bandita, aminek gyönyörű doboza ugyancsak egy egész különleges, hangulatos játékot rejt.

Már az egyszerű, de mutatós dizájnnal ellátott dobozra nyomott, áramkört idéző, csillogó réteg is segít abban, hogy rákívánjuk, miután leemeltük a polcról. Belül hasonlóan mutatós komponenseket találunk, ugyanakkor a lila, zöld és fekete hátterű kártyavédők helyett jobb lett volna néhány olyan színű, ami jobban illeszkedik a többi elemhez - mondjuk bordó, sárga, vagy a kék valamely közepes, se nem sötét, se nem világos variációja.

Ezen a ponton joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért is vannak eleve kártyavédők a dobozban. Meglepő, de nem kifejezetten azért, hogy védjék a kártyákat a kopástól. Még mielőtt belevágnánk a vadnyugati kalandokba, szét kell válogatnunk színek szerint az átlátszó lapkákat, melyek mindegyikén valamilyen foglalkozás neve és az ehhez tartozó képesség vagy hatás olvasható, illetve egy jelmez látható. Ezeket kell a védőkbe csúsztatnunk. Játék közben mindig, amikor új bandita sétál be a központi táblán lévő szalonba, "le kell őt generálnunk": húzunk egy védőzött melókártyát és egy jellemzőkártyát, amin egy tulajdonság neve és egy karakter szerepel, majd ezt is becsúsztatjuk a védőbe, az átlátszó lap mögé.

Ezáltal lehetséges pontosan 3000 (mivel 60 meló és 50 jellemző van) különböző bandita megalkotása, így minden játéknál más foglalkozást és tulajdonságot párosíthatunk össze. Óriási jelentősége nincs (a kijátszási költség és feltétel változhat), inkább csak egy érdekes, egyedi, figyelemfelkeltő játékelem. A kártyák szétszedése a játszmák végén már kevésbé szórakoztató, valószínűleg mindenki kibékült volna 200 banditával is, csak akkor nem lehetne a játék neve 3000 bandita, ugye. A játékosok célja, hogy ezen banditákat felbéreljék, majd segítségükkel megszerezzék azokat a széfeket, amiket a jövőből érkezett Utazó hagyott hátra. Különböző, számukra misztikus technológiákra pályáznak, amik pontokat érnek, és a játék végén az nyer, akinek a legtöbb techpontja van. Ez viszont nem pusztán azon múlik, hogy ki szerzi meg a legtöbb széfet, számít az is, ki blöfföl jól, és ki tudja kiszúrni, ha más nem mondott igazat.

[Cikk folytatása]

Ez a játék akár a Vissza a jövőbe 3 spin-offja is lehetne

3000 bandita segítségével szerezhetünk meg értékes technológiákat, amiket egy rejtélyes alak, az Utazó hagyott hátra. Továbbra is abszolút a nevéhez hű játékokat ad ki az Unexpected Games, Corey Konieczka társasjáték-kiadója, ami célul tűzte ki, hogy kifejezetten innovatív, merész és/vagy egyedi játékötletekkel álljon elő.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • 3000 bandita