Kép forrása: pcguru.hu

Robin Hood and the Merry Men – A fukarok fejedelme [Társalgó]

Jó is az, amikor a játéktáblára nézve egyből kitűnik, hogy az embernek bőven van lehetősége az akcióra. És aztán ott van a bőség zavara.

Mielőtt bármire is komolyabban kitérnék, azt muszáj már a nyitányban megemlítenem, hogy kifejezetten szeretem a munkáslehelyezős játékokat, valamint azokat a munkáslehelyezős játékokat, amiknél bőven van lehetőség, az akciók száma kifejezetten nagy. Továbbá (szintén) kifejezetten szeretem a Final Frontier Games kiadványait, elvégre a macedón cég egészen érdekes mechanikákat társít, meglehetősen nagy számú lehetőséggel, ami akár a Merchants Cove vagy a Monsters on Board esetében is maximálisan átjött. Nos, a különleges, akár Kickstarterről jött társasjátékokkal is foglalkozó Gamerna webáruház ezúttal a kiadó korábbi játékát, a Robin Hood and the Merry Men-t biztosította, mint érdekes elegyet, ami bár nem KS-verzió, ráadásul a boltból csak németül érhető el, de szerencsére egyik sem jelent problémát. Hogy miért, az majd később kiderül.

A Robin Hood and the Merry Men a Final Frontier Games-hez és úgy átlagban nézve is normál méretű dobozzal érkezik, amiben azonban bőven van tartalom. A fő játéktáblán, a játékostáblákon és -segédleteken felül rengeteg nyersanyagot kapunk, meeple-öket a társakhoz, őrökhöz, rosszfiúkhoz és a hősökhöz, ezek mellett pedig ott vannak még a fából készült szekerek, a kockák, a tokenek és a kártyák is. Amennyiben Kickstarter-verzióval rendelkezünk, a nyersanyagok jóval mutatósabbak, nemcsak sima kockák, hanem formára alakított elemek, illetve a játékostáblák is rétegeltek, így mindennek megvan a helye. Pénzből a tokenek helyett fémből is vásárolhatunk extra kiegészítőt, ami feldobja az asztalképet (én beszereztem egy csomagot, a képeket részben ezekkel készítettem), de nem kötelező kellék. Ha minden a helyére került (játékosoknál kártyák, hős, színnek megfelelően munkások, csapdák és barikádok; táblán őrök, főnökök, pénz, szekerek, raktár tartalma), kezdődhet is a menet, aminél 5 (5 játékosnál 4) fordulót kell túlélnie mindenkinek, hogy a közös győzelem után kiderüljön, ki szerezte a legtöbb pontot. 

Egy forduló két fázisra bontható. Az elsőben mindenki 3, majd egy extra férőhely megnyitása után 4 emberét veti be, hogy velük nyersanyagot vagy fegyverkockákat szerezzen, különböző akciókat hajtson végre, esetleg csapdát/barikádot építsen, vagy a háború miatt úton lévő király szolgálatában feladatokat végezzen el. Amikor kijátszunk egy társat, akkor dönthetünk arról, hogy a hozzá használt kártyát (ami nem meeple-höz kötött) passzív vagy aktív módon használjuk. Passzív módon a fő gyülekezőhelyekre tehetjük, ilyenkor megkapjuk az adott terület jutalmát. A gyülekezőhely mellett azonban minden terepen megtalálható négy rejtekhely, amiből kettőt alapból befoglalnak a katonák: itt a szabad helyekre kerülhetnek le a társak, akiknél ilyen esetben a kártyát aktív módon kell kijátszani. Ekkor a játékostábla jobb oldalára kerül a lap (akár kézből, akár a passzív, bal oldalról), majd az azon jelzett extra juttatásokat is megkapjuk. Sőt, ilyenkor számít a lap képessége, hiszen az adott területekre csak olyan személy léphet be, aki oda való, viszont így több jutalmat gyűjthet be. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Robin Hood and the Merry Men a Gamernától - A fukarok fejedelme

Jó is az, amikor a játéktáblára nézve egyből kitűnik, hogy az embernek bőven van lehetősége az akcióra. És aztán ott van a bőség zavara. Mielőtt bármire is komolyabban kitérnék, azt muszáj már a nyitányban megemlítenem, hogy kifejezetten szeretem a munkáslehelyezős játékokat, valamint azokat a munkáslehelyezős játékokat, amiknél bőven van lehetőség, az akciók száma kifejezetten nagy.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Robin Hood and the Merry Men