Kép forrása: pcguru.hu

Bal jobb dilemma – Ugye mi jóbarátok vagyunk? [Társalgó]

Némi világmegmentés, fantasy harc és rivalizáló építkezés vagy stratégia mellett az sem árt, ha megismerjük játékostársainkat. És röhögünk. Sokat.

Csapatunk imádja a jó kis stratégiai játékokat, amiknél mindenki a saját szerencséjének kovácsa, de a kooperatív, összedolgozós és közös célért küzdő darabokat sem vetjük meg. Sőt, elárulok egy nagy titkot: a nagydobozos, összetettebb társasok mellett néha nemcsak az egyszerűbb, de könnyű kikapcsolódásként működő, szimplán szórakoztató játékokat vesszük elő, de kifejezetten gyors, 10-20 perces fillereket is bevetünk, ami kimondottan jó átvezetés két nagyobb kaland között. Így jutottunk el a Bal jobb dilemmáig, ami azt hiszem, nálunk idén kimaxolta a közösségi játék érzetét.

Ahogyan a játék, maga a felkészülés is elképesztően egyszerű és gyors. A legtöbb időt az veszi el, hogy összeszereljük a szavazó tárcsákat, majd ha ez megvan, mindenki kap egyet. Ezután a kártyapakliból véletlenszerűen húzott 6 lapot piramis (hegy) módjára elrendezzük, majd legalulra kerül a három kartonelemből álló tábla, a 6 kunyhóval, ahova a sielő érkezik.

És hogy ki a sielő? Nos, az éppen aktív játékos, aki a kártyák kérdései és válaszai alapján eldönti, milyen úton jut le a hegy tetejéről, majd az aljában melyik kunyhóba érkezik. Merthogy minden kártyán egy kérdés vagy legalábbis téma található, egy balra és egy jobbra irányító válasszal/választással, amit megtalálva haladhat le a játékos a hegy aljáig. Így mielőtt leérkezik, és a tárcsáján beállítja a kunyhó számát, lényegében három kérdésben kell dönteni, ami azonban nem is olyan könnyű feladat. És akkor mit mondjanak a többiek?

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Bal jobb dilemma a Gémklubtól - Ugye mi jóbarátok vagyunk?

Némi világmegmentés, fantasy harc és rivalizáló építkezés vagy stratégia mellett az sem árt, ha megismerjük játékostársainkat. És röhögünk. Sokat. Csapatunk imádja a jó kis stratégiai játékokat, amiknél mindenki a saját szerencséjének kovácsa, de a kooperatív, összedolgozós és közös célért küzdő darabokat sem vetjük meg.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Nov

Családi játékok – A ködbe zárt Carcassonne [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.24. 12:35:00

Hagyományos kiegészítő helyett inkább új műfaj felé tekint a legendás brand: megérkezett A ködbe zárt Carcassonne, amely kooperatív játékot farag az ikonikus társasból.

26Nov

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice – Orgyilkosok az asztalon [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.26. 12:27:00

Az Assassin’s Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Bal jobb dilemma