Kép forrása: pcguru.hu

Tiny Turbo Cars – Pöttöm ágyúgolyó-futam [Társalgó]

A Tiny Turbo Cars egy igazán egyedi, mégis ismerős mechanikával dobja fel a könnyed, versenyzős játékmenetet.

A Horrible Guildtől már számos játék megfordult nálunk: az Alone aszimmetrikus túlélőkalandjának, a Unicorn Fever kissé fogyatékos egyszarvúinak, a Railroad Ink vasútpálya-tervezésének és a Dungeon Fighter kockadobálós artistamutatványainak egyetlen közös vonása (a kiadón kívül), hogy nincs bennük semmi közös. Nagyjából ehhez a sorhoz csatlakozik a Tiny Turbo Cars is, mely sem témaválasztásában, sem mechanikáiban nem mutat hasonlóságot az elődökkel. Persze, ha nagyon akarom, akkor a könnyed családi játékok igencsak tágas kategóriájába a többségük beleillik, méghozzá a legújabb autóversenyzős kalanddal együtt. Ahogyan oly sok játék, ez is Kickstarteren kezdte a pályafutását, nálunk a kiegészítőkkel gyakorlatilag gyűjtői kiadásra bővített csomag járt (mínusz fa tokenek és 6 játékos kiegészítő), mely négy további modullal dobja fel az alapjátékot. 

Kölyökkorom egyik kis-nagy játéka volt a Micro Machines, mely nevéhez hűen sok pici autót, tankot, repülőt és Isten tudja még micsodát gyártott, és baromi jókat lehetett velük versenyezni a dohányzóasztalon felállított könyveken, illetve közöttük. Vagy anyám legnagyobb örömére a konyhapulton sorakozó, főzéshez kipakolt cuccokat kerülgetve. Ezt később, „felnőtt” gyerekként, a monitoron is átélhettem, megannyi más játék formájában, és most úgy tűnik, hogy a Tiny Turbo Cars formájában a kör bezárult, miközben társasjátékként éleszti fel az ötletet, egy roppant egyszerű és kézenfekvő programozás-mechanikával.

A játéktér négy pályrészből áll, ezeket tetszőlegesen válogathatjuk össze, csak két szabály van: értelemszerűen van rajtrács és célvonal, ezek szerepét és helyét gondolom, nem kell magyarázni; illetve meghatározott a pálya jobb- és bal oldala is, ezeket a kétoldalas táblák szélein kék és piros szín jelöli. Ezen kívül a különféle kiegészítők birtokában további extra, rövidebb szakaszokat építhetünk be a nagy táblák közé, nehezítés vagy változatosság céljából, csapdákkal, robotokkal és miegymással. Hasonló akadályok a fő pályaelemeken is vannak, szakadékok, csúszós felületek, lassító vagy éppen gyorsító mezők, hogy csak egy párat említsek a felhozatalból. Ha összeállítottuk álmaink versenyét, már csak egy szimpatikus járgányt kell választanunk megjelenés vagy különleges képesség alapján, és indulhat is a verseny.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tiny Turbo Cars a Horrible Guild-től - Pöttöm ágyúgolyó-futam

A Tiny Turbo Cars egy igazán egyedi, mégis ismerős mechanikával dobja fel a könnyed, versenyzős játékmenetet. A Horrible Guildtől már számos játék megfordult nálunk: az aszimmetrikus túlélőkalandjának, a Unicorn Fever kissé fogyatékos egyszarvúinak, a Railroad Ink vasútpálya-tervezésének és a Dungeon Fighter kockadobálós artistamutatványainak egyetlen közös vonása (a kiadón kívül), hogy nincs bennük semmi közös.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tiny Turbo Cars