Kép forrása: pcguru.hu

Tiny Turbo Cars – Pöttöm ágyúgolyó-futam [Társalgó]

A Tiny Turbo Cars egy igazán egyedi, mégis ismerős mechanikával dobja fel a könnyed, versenyzős játékmenetet.

A Horrible Guildtől már számos játék megfordult nálunk: az Alone aszimmetrikus túlélőkalandjának, a Unicorn Fever kissé fogyatékos egyszarvúinak, a Railroad Ink vasútpálya-tervezésének és a Dungeon Fighter kockadobálós artistamutatványainak egyetlen közös vonása (a kiadón kívül), hogy nincs bennük semmi közös. Nagyjából ehhez a sorhoz csatlakozik a Tiny Turbo Cars is, mely sem témaválasztásában, sem mechanikáiban nem mutat hasonlóságot az elődökkel. Persze, ha nagyon akarom, akkor a könnyed családi játékok igencsak tágas kategóriájába a többségük beleillik, méghozzá a legújabb autóversenyzős kalanddal együtt. Ahogyan oly sok játék, ez is Kickstarteren kezdte a pályafutását, nálunk a kiegészítőkkel gyakorlatilag gyűjtői kiadásra bővített csomag járt (mínusz fa tokenek és 6 játékos kiegészítő), mely négy további modullal dobja fel az alapjátékot. 

Kölyökkorom egyik kis-nagy játéka volt a Micro Machines, mely nevéhez hűen sok pici autót, tankot, repülőt és Isten tudja még micsodát gyártott, és baromi jókat lehetett velük versenyezni a dohányzóasztalon felállított könyveken, illetve közöttük. Vagy anyám legnagyobb örömére a konyhapulton sorakozó, főzéshez kipakolt cuccokat kerülgetve. Ezt később, „felnőtt” gyerekként, a monitoron is átélhettem, megannyi más játék formájában, és most úgy tűnik, hogy a Tiny Turbo Cars formájában a kör bezárult, miközben társasjátékként éleszti fel az ötletet, egy roppant egyszerű és kézenfekvő programozás-mechanikával.

A játéktér négy pályrészből áll, ezeket tetszőlegesen válogathatjuk össze, csak két szabály van: értelemszerűen van rajtrács és célvonal, ezek szerepét és helyét gondolom, nem kell magyarázni; illetve meghatározott a pálya jobb- és bal oldala is, ezeket a kétoldalas táblák szélein kék és piros szín jelöli. Ezen kívül a különféle kiegészítők birtokában további extra, rövidebb szakaszokat építhetünk be a nagy táblák közé, nehezítés vagy változatosság céljából, csapdákkal, robotokkal és miegymással. Hasonló akadályok a fő pályaelemeken is vannak, szakadékok, csúszós felületek, lassító vagy éppen gyorsító mezők, hogy csak egy párat említsek a felhozatalból. Ha összeállítottuk álmaink versenyét, már csak egy szimpatikus járgányt kell választanunk megjelenés vagy különleges képesség alapján, és indulhat is a verseny.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tiny Turbo Cars a Horrible Guild-től - Pöttöm ágyúgolyó-futam

A Tiny Turbo Cars egy igazán egyedi, mégis ismerős mechanikával dobja fel a könnyed, versenyzős játékmenetet. A Horrible Guildtől már számos játék megfordult nálunk: az aszimmetrikus túlélőkalandjának, a Unicorn Fever kissé fogyatékos egyszarvúinak, a Railroad Ink vasútpálya-tervezésének és a Dungeon Fighter kockadobálós artistamutatványainak egyetlen közös vonása (a kiadón kívül), hogy nincs bennük semmi közös.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Nov

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice – Orgyilkosok az asztalon [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.26. 12:27:00

Az Assassin’s Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem.

24Nov

Családi játékok – A ködbe zárt Carcassonne [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.24. 12:35:00

Hagyományos kiegészítő helyett inkább új műfaj felé tekint a legendás brand: megérkezett A ködbe zárt Carcassonne, amely kooperatív játékot farag az ikonikus társasból.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tiny Turbo Cars