Kép forrása: tarsasozz.blog

Turing Machine – zseniális társasjáték a dedukció mestereinek [tarsasozz.blog]

A Turing Machine egy idén, 2022-ben megjelent játék a nagysikerű Kódfejtő szerzőjétől. A Turing Machine-t mi az Essen Spiel-en próbálhattuk ki, és azonnal tarolt is nálunk. Szerencsére sikerült beszereznünk, így azóta is sűrűn előkerül nálunk.

Turing Machine-ben egy három számjegyből álló kódot (a számjegyek 1-5 közötti számok lehetnek) próbálnak a játékosok egymással versengve megfejteni. A játék különlegessége pedig, hogy a játékosok „gépeket” kérdeznek „lyukkártyák” segítségével. Ez így nagyon misztikusan hangzik, de higgyétek el, hamarosan összeáll a kép, ha tovább olvastok. 😊

Minden körben a játékosok egy számkombinációt maximum három gépen tesztelhetnek, majd ez alapján megpróbálhatják megtippelni a megoldást. A tippeléssel mindig mindenkit meg kell várni, maga a kérdezősködés (a lyukkártyás kód próbálgatása a gépeken) azonban szimultán zajlik, és természetesen a kapott válaszokat nem kell egymással megosztanunk. Ha senki sem tippel, akkor megy tovább a játék, és mindenki tesztelhet egy következő számkombinációt újból három gépen. A játék véget ér, ha valaki helyesen tippelte meg a megoldást (illetve aki rosszul tippel a játék során, az már hamarabb is kieshet) Ha ketten is megtalálták a helyes megoldást ugyanabban a fordulóban, az nyer, aki kevesebb kérdést tett fel.

Minden számkombináció, amit kipróbálunk három lyukkártyából, vagyis szó szerint kilyugatott kártyából fog állni, amelyeket egymással összefogunk a kezünkben. Magát a három számjegyet a játék kék háromszöggel, sárga négyzettel és lila körrel jelöli, hogy így könnyebb legyen rájuk hivatkozni. Ha az 1-2-3 számkódot akarjuk tesztelni, akkor összefogjuk a kék 1-est, sárga 2-est és lila 3-ast tartalmazó kártyákat, így kapunk egy olyan „lyukkombinációt”, ahol végső soron csak egy lyuk fog átütni mindegyik kártyán – itt találjuk majd a gép válaszát (✅ vagy ❌). Emellett át kell még látnunk az ellenőrző pontokon a kártya sarkain – ezek igazolják, hogy a géphez tartozó megoldáskártyát valóban jól tettük-e a lyukkártyák mögé.

[Cikk folytatása]

Turing Machine - zseniális társasjáték a dedukció mestereinek

A egy idén, 2022-ben megjelent játék a nagysikerű Kódfejtő szerzőjétől. A Turing Machine-t mi az Essen Spiel-en próbálhattuk ki, és azonnal tarolt is nálunk. Szerencsére sikerült beszereznünk, így azóta is sűrűn előkerül nálunk. A Turing Machine-ben egy három számjegyből álló kódot (a számjegyek 1-5 közötti számok lehetnek) próbálnak a játékosok egymással versengve megfejteni.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Turing Machine