Kép forrása: gamestar.hu

Városépítős játék ennél egyszerűbb nem nagyon lehet [Gamestar]

Megjelent az Akropolisz, amiben mindenki a saját kis városát építgetheti a lehető legnagyobb pont elérése érdekében.

Épp a napokban tettünk közzé egy cikket 10 olyan játékról, amiből egy menetet 20 perc alatt le lehet nyomni - van úgy, hogy nem kell ennél több, mert vagy az időnkbe nem fér bele, vagy az agyunk túl fáradt az összetettebb próbatételekhez. Az Akropolisz is épp emiatt lehet igazán vonzó: két fővel rettentő pörgős, de néggyel sem húzódik fél óránál tovább egy menet, és a szabálytanulás sem kér 10 percnél többet.

Egyszerűsége ellenére (vagy épp annak okán) van miért szeretni, még azoknak is, akiknek található néhány lapkalehelyezős játék a polcán (mint a Carcassonne, a Kingdomino vagy a Cascadia vadvilága).

Tényleg nem gondolták túl a játékmenetet: három hatszögből álló lapkákat kell csatlakoztatnunk a városunkhoz úgy, hogy a különböző kerületek elhelyezéséből a lehető legtöbbet hozzuk ki. A kék színű lakóházak esetében a legnagyobb összefüggő terület ér pontot, a sárga piacokat egymástól elválasztva érdemes letennünk, a piros laktanyákat a város szélére, a lila templomokat úgy, hogy körbezárjuk őket más területekkel, a zöld kerteket pedig bárhova rakhatjuk, mindenhol örülnek neki a lakóink.

Pontokat azonban csak akkor kapunk, ha köztereket is szerzünk. A közteres lapkákon található csillagok szorzóként funkcionálnak, minél többet építünk be, annál értékesebb lesz egy-egy kerülettípus. Ha egyet sem tudtunk megkaparintani, akkor hiába áll 10 házból a lakónegyedünk, semmire nem megyünk vele.

[Cikk folytatása]

Városépítős játék ennél egyszerűbb nem nagyon lehet

Megjelent az Akropolisz, amiben mindenki a saját kis városát építgetheti a lehető legnagyobb pont elérése érdekében. Épp a napokban tettünk közzé egy cikket 10 olyan játékról, amiből egy menetet 20 perc alatt le lehet nyomni - van úgy, hogy nem kell ennél több, mert vagy az időnkbe nem fér bele, vagy az agyunk túl fáradt az összetettebb próbatételekhez.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Nov

Nem rajongóként is könnyen a beszippanthat a Star Wars: A klónok háborúja [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.11.27. 13:28:00

Megint egy olyan Pandemic-variáció készült, ami láthatóan nem csak azért született meg, hogy lehúzza a Star Wars-rajongókat.

25Nov

Nagyon fontos részletet árult el az új Elden Ring projektről ez a videó [Gamestar]

Kedvcsináló | 2022.11.25. 13:00:00

Szépen alakul az Elden Ring társasjáték fejlesztése, most azt is megnézhettük, hogyan épül majd fel a térkép, ahol kalandozhatunk.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Akropolis