Kép forrása: pcguru.hu

Everdell: Virágfesztivál – Buli van örökfalván [Társalgó]

Már mindenki, száz módon megépítette a maga kis városát, sőt megmászta a fagyos hegyeket is, így vajon mit lehet még tenni az Örökfa árnyékában? Nos, elég sok mindent.

Bár ezzel természetesen nem mindenki ért egyet, de az Everdell – Az Örökfa árnyékában egy remek társasjáték, amihez a Fagybérc kiegészítő is rengeteg lehetőséget hozzátett, amik szintén nagyon jót tettek a társasnak. A látványos játéktábla (vagyis már táblák), a nagy fa, a rengeteg kártya a kis meeple-ökkel, igazán mutatós, van mélység is a játékban, de ahogyan a nagyobb címeknél mindig, az alkotók ezúttal is sokat dolgoztak azon, hogy az élmény még teljesebb legyen, ehhez pedig az immáron magyarul is megjelent Virágfesztivál kiegészítő is hozzátesz. Méghozzá többek között külön fajokat, nagyobb játékosszámot, egy piaci helyszínt és újabb eseményeket, avagy egy halom modult, amik közül kedvünkre rakosgathatunk ezt-azt a játékunkba.

Ugyan a játék maga csak 2018-ban jelent meg, de a kiegészítő története szerint Örökvölgy lakói már közel száz éve építik és szépítik városukat, most pedig eljött az idő az ünnepelésre. A Király és a Királynő ugyanis egy olyan eseményt szervez, ami egy egész éven át tart, egyben pedig megemlékezés Örökvölgy megalapításának 100. évfordulója alkalmából. Itt az idő, hogy megtartsuk a Virágfesztivált!

A megszokott Everdell-méretű, de vékonyka dobozban főleg táblákat kapunk, így például egy nagy fesztivál-táblát, egy piactáblát, hat játékostáblát, de a csomag része még 28 kártya (9 esemény, 4 erdei tisztás, 15 különleges képesség), 7 babérkoszorú-lapka, 4 piaclapka, 8 nyersanyag korong, 1 Varjúháj lapka, valamint 12 erdőlakó meeple és 2 béka nagykövet. Ezeknek a nagyobb része pedig szimpla modul, ami tetszés szerint variálható az alapjátékkal és a kiegészítésekkel, egyfelől akár egyszerűsítve a látképet és a felkészülést, másfelől pedig megvariálva a már ismert elemeket és mechanikát. Kezdjük ott, hogy ezúttal a nagy fát már hagyhatjuk az alapjáték dobozában vagy a polcon, a Virágfesztivál tábla ugyanis ezt váltja ki, egyben pedig két modullal egyből bővíti a játékot. Erre a táblára kerülnek ugyanis az évszakokkal megnyíló plusz munkások és az események, sőt utóbbiakat le is cserélhetjük teljesen újakra, avagy más teljesítendó célokért kapjuk a jutalmat. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Everdell: Virágfesztivál a Gémklubtól - Buli van örökfalván

Már mindenki, száz módon megépítette a maga kis városát, sőt megmászta a fagyos hegyeket is, így vajon mit lehet még tenni az Örökfa árnyékában? Nos, elég sok mindent. Bár ezzel természetesen nem mindenki ért egyet, de az Everdell - Az Örökfa árnyékában egy remek társasjáték, amihez a kiegészítő is rengeteg lehetőséget hozzátett, amik szintén nagyon jót tettek a társasnak.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Ápr

Iszonyatosan durva siker lett az új társas, ami Cthulhut és az Orient Expresszt vegyíti [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.19. 21:02:00

A játékosok nagy számban szeretnének felugrani az Orient Expressz borzalmakkal telt kocsijaira.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Everdell: Virágfesztivál