Kép forrása: pcguru.hu

Végtelen Tél – Amerika őslakosai a Gémklubtól – Mindent (is) építünk [Társalgó]

Felkészülünk a jégkorszakra, közben összemérjük erőnket és képességeinket, nem mellesleg mindezt egy igazi játékmechanika-mix közepette. Veszélyben az Ark Nova trónja?

Vannak kasszasikerek és igazi remekművek, amiket igazán nagy hype előz meg, így lényegében hónapokkal a megjelenést megelőzően mindenki ezekkel szeretne játszani, azután vagy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, vagy nem. Valamint vannak azok a különlegességek, amiket mindenki érdeklődve vagy kevésbé érdeklődve figyel, mintegy érdekességként, aztán amikor megérkeznek, kimondottan kellemes meglepetést okoznak, mind minőség, mind pedig a játékmenet nyújtotta lehetőségek terén. Nos, talán nem árulok el nagy titkot, ha már most elmondom: a Dice Hospitalról és Rurik: Dawn of Kiev-ről ismert Stan Kordonskiy által készített Végtelen Tél – Amerika őslakosai ezen utóbbi kategóriába tartozik, és már fel is került az idei kedvenceimet tartalmazó listára, méghozzá valahova az Ark Nova környékére.

Ahogyan az a címből is sejthető, a sztori Kr.e. játszódik, 10 000 környékén, mikor az első nagy népvándorlások megkezdődtek. A történet Észak-Amerika területén indul, ahol a törzsek útra kelnek, majd az eleinte csak gyűjtögetéssel és vadászattal foglalkozó közösségek a játékosok kezei közt bontakoznak és teljesednek ki, hogy egyre több jártasságra tegyenek szert, megismerjék az állatvilágot, sőt építményeket emeljenek, akár isteneik, akár az utókor számára. Ehhez kapunk egy közepes méretű központi játéktáblát, ahol a pontozás zajlik, a fordulókat követhetjük nyomon, illetve a munkáslehelyezős mechanizmus is aktiválódik. Ez alá kerülnek az 5 típusba sorolható törzsi, valamint a 2 korszakra osztott kultúra-kártyák – utóbbiakból mindig az egyik típus kerül fel, összesen nyolc lappal, de itt adott esetben a teljes kínálat lecserélődik, nemcsak az üres helyeket töltjük fel. Van még egy bálványtábla (minden játékos két jelölővel foglalja el a helyét), egy állattábla, továbbá egy négy, modulárisan illeszkedő lapkából összeállítható terület, ahova a megalitok kerülnek, valamint 18+1 területlapkából kialakul a területfoglalós játéktér. Emellett minden játékos magához vesz egy játékos-csomagot (jelölők, jelzők, figurák, kártyák, megalitok, táborok és falvak), egy véletlenszerűen húzott kezdőlapka javait, valamint egy törzsfőnököt, avagy a hozzá illő kártyát és minit. Ha mindenki megvan, illetve lerakta egy táborát a kezdő helyszínre, mehet is a játék. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Végtelen Tél - Amerika őslakosai a Gémklubtól - Mindent (is) építünk

Felkészülünk a jégkorszakra, közben összemérjük erőnket és képességeinket, nem mellesleg mindezt egy igazi játékmechanika-mix közepette. Veszélyben az Ark Nova trónja? Vannak kasszasikerek és igazi remekművek, amiket igazán nagy hype előz meg, így lényegében hónapokkal a megjelenést megelőzően mindenki ezekkel szeretne játszani, azután vagy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, vagy nem.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Végtelen tél: Amerika őslakosai