Kép forrása: gamestar.hu

A Fallout Shelter akkor a legjobb, amikor az áram is elmegy [Gamestar]

Csavart egyet a mobiljáték mechanikáin a belőle készült társasjáték, de ez csak az előnyére vált.

Távolról sem új keletű dolog a társas- és videojátékok szimbiózisa, olyannyira nem, hogy már évtizedek óta szolgálnak egymás számára inspirációs forrásként oda és vissza. Gondoljunk csak a Games Workshop táblás játékai (Blood Bowl, Space Hulk stb.) nyomán született alkotásokra, illetve azokra a társasokra, amelyek alapjául meghatározó videojátékos franchise-ok szolgáltak, mint a Civilization és a Doom.

Szintén kiváló példa még a 25. évfordulóját idén ünneplő Fallout, mely egészen eltérő adaptációkat inspirált: egyfelől a posztapokaliptikus széria szerepjátékos epizódjaira támaszkodó Fallout társasjáték révén izgalmas kalandokban vehetünk részt (a legújabb kiegészítővel már kooperatívan is), másrészt pedig az eredetileg mobilos, de később más platformokra is eljutott mellékszál mintájára készült Fallout Shelter: A társasjáték az óvóhelyek menedzselésének terhét rója ránk, meglepően szórakoztató formában.

A történet szerint a Vault-Tec számtalan óvóhelyének egyikében, ahol sértetlenül vészelték át az emberek a nukleáris háborút, és annak utóhatásait, váratlanul meghal a főgondnok, aki egy személyben volt felelős a létfenntartáshoz szükséges erőforrások előteremtéséért, gondoskodott a lakók boldogságáról és garantálta biztonságukat. (Ez a szerepkör ismerős lehet azoknak, akik kipróbálták a Bethesda 2015-ben megjelent, és még ma is ingyenesen játszható Fallout Shelterét.) És bár erről a klasszikus Fallout, vagy a Fallout 3 után más emlékeket őrzünk, Andrew Fischer alkotásában vezető nélkül maradt menedék társadalmi berendezkedése demokratikus, magyarán az utódjelölt tiszteknek bizonyítaniuk kell rátermettségüket. Tehát ez, vagyis a választási győzelem bebiztosítása a játékosok célja, akik legfeljebb négyen lehetnek, de igazából már két fő is elég egy játszma lebonyolításához.

[Cikk folytatása]

A Fallout Shelter akkor a legjobb, amikor az áram is elmegy

Csavart egyet a mobiljáték mechanikáin a belőle készült társasjáték, de ez csak az előnyére vált. Távolról sem új keletű dolog a társas- és videojátékok szimbiózisa, olyannyira nem, hogy már évtizedek óta szolgálnak egymás számára inspirációs forrásként oda és vissza. Gondoljunk csak a Games Workshop táblás játékai (Blood Bowl, Space Hulk stb.)

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Fallout Shelter: A társasjáték