Kép forrása: pcguru.hu

Tajuto – Pagodaprojekt [Társalgó]

A Tajuto során egy komplett pagoda-komplexum felépítése a célunk, mely nemcsak megvilágosodással, hanem dicsőséggel is kecsegtet.

Felteszem, hogy Reiner Knizia neve sokak számára ismerősen cseng, és bár a Tajuto nem csak és kizárólag az ő alkotása, mint társalkotót és tanácsadót, megemlítik a dobozon. Maga a játék sem kifejezetten viseli magán a kézjegyeit, emellett a véletlennek és kockázatvállalásnak is jelentős szerep jut, bár ez egyáltalán nem vesz el az értékéből, sőt inkább ez adja a sava-borsát. Témáját tekintve kissé talán furcsának tűnhet a megvilágosodásért zajló építkezési verseny, de hát a Nyolc Pagoda Szent Kertjének Legfőbb Őrzője nemcsak hangzatos, hanem kívánatos titulus is.

Előkészületként a játéktáblán a megvilágosodás-, akció- és bónuszlapkákat növekvő értékű csoportokban elhelyezzük, az összes pagoda-elemet a húzózsákba dobjuk. Minden játékos a választott színében három akció-lapkát és egy szerzetesfigurát kap, ez utóbbival haladunk a meditációs-sávon; illetve minden pagoda színében egy kis felajánlás-kockát tehetünk magunkévá, összesen nyolc darabot. A játék célja az, hogy négy pagodát felépítsünk, és eközben a lehető legtöbb megvilágosodás-pontot szerezzük a pagoda-elemek lehelyezésévél, és bennük-rajtuk a felajánlások elhelyezésével.

Egy körben annyi akciót hajthatunk végre, ahány akció-lapkánk van, mindegyik „alap” lapka három lehetőséget biztosít: pagodavásárlás, felajánlás, lapkavásárlás. Csakhogy ezek közül egyetlen lapka ingyenes, a további akciók végrehajtásáért meditációs pontokkal kell fizetni. Az pagodavásárláskor a húzózsákban szabadon keresgélhetünk a megfelelő után, és kitapinthatjuk a húzni kívánt szint méretét. Ezt körünk során bármikor beépíthetjük, és ha ez esetleg nem lehetséges, akkor egyet továbbvihetünk a következő körünkig. Építkezéskor értelemszerűen a legnagyobb szinttől a legkisebbig kell haladnunk, és színben egyezni kell az elemeknek: ez utóbbi a nehezebb része a játéknak, ha nem csak a biztosra megyünk. Minden szint megépítéséért annyi meditációs-pontot kapunk, ahányadik emeletet raktuk le (első emeletért egy pont, másodikért két pont stb).

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tajuto a Gamernától - Pagodaprojekt

A Tajuto során egy komplett pagoda-komplexum felépítése a célunk, mely nemcsak megvilágosodással, hanem dicsőséggel is kecsegtet. Felteszem, hogy Reiner Knizia neve sokak számára ismerősen cseng, és bár a Tajuto nem csak és kizárólag az ő alkotása, mint társalkotót és tanácsadót, megemlítik a dobozon.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Tajuto