Kép forrása: pcguru.hu

Steven Rhodes társasjátékok 2. rész – Még több kártya, még több családbarát móka [Társalgó]

Ördögűzés, kriptozoológia, vagy csak könyörtelen bosszú az iskolai zaklatókon – a Cryptozoic és Steven Rhodes újabb adag elborult társasjátékkal készült.

Steven Rhodes, az elborult retró gyerekreklámok és plakátok tervezője ismét összefogott a Cryptozoic Entertainment csapatával, hogy együtt az előző hármasfogat sikere nyomán, illetve azok kisebb-nagyobb problémáiból okulva újabb három egyszerű, könnyen hordozható “családi” társasjátékkal örvendeztessék meg a rajongókat. Akik emlékezne még augusztusi bemutatómra az első dobozról, azok tudhatják, hogy bár a játékok dizájnja és illusztrációja zseniális volt, maga a játékmenet több szempontból is hagyott maga után némi kívánnivalót. A még tavaly kickstartolt folytatás készítése során azonban a jelek szerint levonták a tapasztalatokat, és nem csak a dizájn és az elvont poénok színvonalát próbálták megtartani, de a játékok minőségére is jobban ügyeltek.

Amerikai filmek (és tévéreklámok) tipikus kliséje, amikor a zaklatott, szekált kockák elképzelik, hányféle fantasztikus szupererővel és egyéb módokon vágnának vissza az őket szekálóknak. A Living Well is the Best Revenge pedig pontosan ezen alapszik. Lényegében megnyithatjuk a kártyalapok által jelképezett “szuperképességeket”, melyek révén a játékosok által irányított karakterek az iskola legmenőbb, természetfeletti képességekkel rendelkező tanulóivá válhatnak, és bosszút állhatnak mindenkin, aki valaha ártott nekik. A játék egyszerű kockadobásokra épül, amikkel előbb meg kell nyitni a különböző képességeket, majd aktiválni azokat. Azonban, ha az adott dobás értékét nem sikerül elkölteni új lap megvásárlására, az adott játékos kiesik a fordulóból, a harmadik forduló végén pedig az nyer, aki a lapok megnyitásával, képességek használatával a legtöbb pontot gyűjtötte.

Bár a játékmenet maga egyszerű, az összesen tíz képességlap megnyitási sorrendje elég nagy taktikai mélységet tesz lehetővé. Megfelelő tervezéssel még a gyengébb dobások is jól ellensúlyozhatók, míg meggondolatlanul szinte egy-két kör alatt ki lehet esni a fordulóból. Értelemszerűen a maximális négy játékossal lehet a legtöbbet kihozni a játékból, de már akár ketten is simán el tudunk ütni vele egy laza húsz percet.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Steven Rhodes társasjátékok 2. rész - Még több kártya, még több családbarát móka

Ördögűzés, kriptozoológia, vagy csak könyörtelen bosszú az iskolai zaklatókon - a Cryptozoic és Steven Rhodes újabb adag elborult társasjátékkal készült. Steven Rhodes, az elborult retró gyerekreklámok és plakátok tervezője ismét összefogott a Cryptozoic Entertainment csapatával, hogy együtt az előző hármasfogat sikere nyomán, illetve azok kisebb-nagyobb problémáiból okulva újabb három egyszerű, könnyen hordozható "családi" társasjátékkal örvendeztessék meg a rajongókat.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

26Nov

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice – Orgyilkosok az asztalon [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.26. 12:27:00

Az Assassin’s Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem.

24Nov

Családi játékok – A ködbe zárt Carcassonne [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.24. 12:35:00

Hagyományos kiegészítő helyett inkább új műfaj felé tekint a legendás brand: megérkezett A ködbe zárt Carcassonne, amely kooperatív játékot farag az ikonikus társasból.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Living Well is the Best Revenge