Kép forrása: pcguru.hu

Funkoverse Strategy Game: Universal Monsters [Társalgó]

Halloweenre befutottak a kicsi, nagyfejű szörnyek is, hogy újabb etappal bizonyítsák a Funkoverse nagyszerűségét, de vajon a mechanika vagy a Pop! figura jelenti az igazi csáberejét?

Több mint két éve már, hogy a Funkoverse Strategy Game asztalra került, akkor még Jurassic Park-karakterekkel és néhány DC-szuperhőssel. Mondhatnánk, hogy azóta nyugaton a helyzet változatlan, de ez nem teljesen van így, elvégre a Brexit következtében egy jó ideig alapból problémássá vált az Angliából rendelés, ami visszavetette a vásárlási kedvet is, de hála az égnek a Funko újranyitott Európa, így Magyarország felé, aminek hála már nemcsak simán lehet rendelni a cég honlapjáról, de fellépve az oldalra, mindennek jó magyar forintban látjuk az árát, ami mindenképpen nagy segítség és pozitív változás. Pláne, ha valaki szereti a népszerű POP! figurákat. Vagy a Funko társasjátékait. Vagy mindkettőt. 

Funkoverse Strategy Game ugye egy egyszerű, 1-1 vagy 2-2 elleni társas, amelynél a meglévő doboz tartalmától függően a játékosok népszerű figurákat, karaktereket engednek össze, hogy aztán feladatokat megoldva, vagy csak szimplán egymást bucira verve érjék el a győzelmi kondíciót. A Funkoverse alapvetően nem egy nagy eresztés, hiszen minden karakterhez csak néhány speciális képesség jár, avagy nincsenek nagy kártyakombók és hibrid játékmechanikai megoldások (UnmatchedDice ThroneTwisted FablesSuper Fantasy BrawlIvion és a többi), sikere azonban egyértelmű, méghozzá nagyjából három jellemzőnek köszönhetően, ám ezekre majd a cikk végén térünk vissza, most inkább nézzük, hogy mi lapul az immáron több mint 15 témát felölelő Funkoverse-széria aktuális dobozában.

Funkoverse Strategy Game: Universal Monsters dobozában összesen négy karaktert találunk, egy kétoldalas játéktáblát, karakterlapokat, pihenési sávval rendelkező mérőlapokat, tokeneket, kockákat, a kristály kinézetű pontokat és néhány extra kiegészítőt, ami lehet akár egy lapát vagy plusz, tokennel jelzett karakter is. Attól függően, hogy ketten vagy négyen állunk neki a játéknak, oldalt választunk, valamint karaktereket, felkészülünk a tábla két végében, továbbá választhatunk a sima bunyón felül szcenáriókat is, amik a különböző tokenekkel további feladatokat kínálnak.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Funkoverse Strategy Game: Universal Monsters a Funko Gamestől

Halloweenre befutottak a kicsi, nagyfejű szörnyek is, hogy újabb etappal bizonyítsák a Funkoverse nagyszerűségét, de vajon a mechanika vagy a Pop! figura jelenti az igazi csáberejét? Több mint két éve már, hogy a Funkoverse Strategy Game asztalra került, akkor még Jurassic Park-karakterekkel és néhány DC-szuperhőssel.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Pop! Funkoverse: Universal Monsters #100