Kép forrása: pcguru.hu

Halloween – Csokit, vagy dobunk! [Társalgó]

Megnyílt a sötét és titokzatos kastély kapuja, ám szárnyai mögött nem (csak) szörnyek, hanem különböző édességek is várják a játékosokat!

Búúúúhúúúú, eljött halloween éjszakája, amikor mindenki horrort néz, tököt farag, jelmezeket készít, hogy majd abban ijesztgesse a többieket, valamint persze édességet gyűjt, hogy legyen mit adni a lurkóknak. Esetleg morog a bajsza alatt, hogy Magyarországon nincs halloween, Mindenszentek van. Pedig a kettő eltér és meg is fér egymás mellett, amit mit sem bizonyít, mint az erős magyarság-tudattal megáldott KékJáték, avagy a Kard és Korona kiadó legújabb saját, hazai fejlesztésű szerzeménye, mely az Egri csillagok mellett már szintén elérhető, ám míg utóbbi egy narratíva-alapúbb, kooperatív játék, melyben a török erőket verjük vissza (vagy árulóként szolgáljuk ki), addig a Halloween egy igazi laza szett-gyűjtés a teljes családnak.

Merthogy a nagyon szépen illusztrált és dizájnolt dobozban egy laza kaland rejlik, mely halloween éjszakáján egy kastély falai közé hívja a játékosokat, hogy azok a lehető legtöbb és legkülönbözőbb édességet gyűjtsék össze. Ehhez alapvetően van egy szintén mutatós játéktáblánk, amin a kapuhoz mindenki felhelyezi a saját kis figuráját, a tábla mellé lekerül a 13 + 1 szoba összes kártyapaklija (külön-külön), van még egy rakás tök-token, és ha az alapjátékról van szó, már csak két kocka, egy normál D6 és egy színkocka kell a kezdéshez, majd indulhat is a csokivadászat. 

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Halloween a KéKjátéktól - Csokit, vagy dobunk!

Megnyílt a sötét és titokzatos kastély kapuja, ám szárnyai mögött nem (csak) szörnyek, hanem különböző édességek is várják a játékosokat! Búúúúhúúúú, eljött halloween éjszakája, amikor mindenki horrort néz, tököt farag, jelmezeket készít, hogy majd abban ijesztgesse a többieket, valamint persze édességet gyűjt, hogy legyen mit adni a lurkóknak.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Kommentek

  • MaRo

    2022-11-03 19:37:09

    Bár én nagy rajongója vagyok a kékjáték munkásságának és nagyon örülök a feldolgozott témáiknak is ez a játékuk sajnos nem az enyém. Inkább gyerekjátéknak érzem illetve nekem túl egyszerű és könnyed. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ülnék le mellé, sokkal inkább azt, hogy ennyit nem adnék érte.

    Azt viszont meg kell hagyni, hogy az asztalkép tényleg nagyon mutatós.

  • godzsakattila

    2022-10-30 20:08:08

    Rossz a jaték linkje, egy másik játékra mutat, illetve már összegyúrt az adatlap is, mert a videó és a kis magyar leírás erről a játékról szól, a lenti adatolás meg a profilkép pedig egy másikról.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Halloween