Kép forrása: pcguru.hu

Dog Park – Kutyasétáltatás a hírnévért [Társalgó]

Aki az állatokat szereti, az rossz ember nem lehet, tartja a mondás, és bár ez sem garancia, de az biztos, hogy állatokkal a gamerek szívét is meg lehet nyerni.

Ahogyan a filmeknél vagy könyveknél, esetleg a zene világában, úgy a társasjátékoknál sem jelent semmit, hogy valaki milyen előélettel rendelkezik, hány produkció áll már a háta mögött. Láttunk már nem kevés kellemes meglepetést, amikor valaki vagy valakik igazi nagy slágerjátékkal repült(ek) be a nagyok közé, így mindig érdemes figyelni a kisebb kiadók és csapatok munkásságát is. Erre különösen a Kickstarter és a Gamefound alkalmas, ahol igazán izgalmas projektekre lehet felfigyelni, amik közé nyugodtan mondhatjuk, hogy a Birdwood Games első alkotása, a Dog Park is beletartozik, aminek Deluxe verzióját a Kickstarterek.hu-tól, avagy Dr. Kánai Zoltántól kaptuk meg. 

Dog Park semmi egetrengetőt nem ígér, csak azt, hogy aki szereti a kutyákat, az egy jót szórakozhat. Kutyaszerzéssel, sétáltatással, miközben nyersanyagokat és kártyákat gyűjtögetünk, valamint természetesen hírnevet, ami ebben az esetben a legfontosabb bevételünk. A játék elején felcsapjuk a nagyobb játéktáblát az asztalra, mindenki leteszi a jelölőit és a kutyasétáltató figuráját, majd maga elé vesz két játékostáblát és némi fizetőeszközt, ami lehet bot, jutifalat is, illetve a licithez szükséges tárcsát és egy objektíva kártyát. A különböző kutyakártyákat pakliba rendezzük, megkeverjük, ezek felkerülnek a választható terület elejére, majd a sétáltató sávra egy véletlenszerűen húzott kártyával leteszünk tokeneket, amik extra jutalmakat hoznak. Az előrejelzés-sávra is teszünk néhány kártyát, valamint az oldalsó sávra – utóbbi a fajok értékét határozza meg –, és lényegében már indulhat is a kutyálkodás.

A Dog Park 4 fordulón át tart, a fordulók pedig 3 körön keresztül zajlanak. Elsőként, ha az adott fordulóra jellemző hatásokra fény derült, a pakliból felkerül négy kutyakártya a választó-sávra, ahol aztán mindenki leteszi a figuráját valamelyik lap alá, továbbá a tárcsáján beállítja a licitjét. Ha egy kutyánál már van licit, az sem kizáró ok, csak ilyenkor hátrébb kerülünk a sorban. A licit érdekessége, hogy a népszerűségünkkel fizetünk a kutyákért, így ha megnyerünk egyet, lefelé lépünk a pontozósávon, ami ugye a játék végénél jelenthet problémát, de addig természetesen azon vagyunk, hogy behozzuk a lemaradást és pontvesztést. Ha valaki elviszi előlünk a kiszemelt kutyát, akkor sincs nagy gond, mert megkapjuk a szabadon maradt, senki által nem választott blökit, méghozzá mindenképpen csak egy népszerűségért, ami kimondottan jó ár. Ezt a kört még egyszer lefutjuk, hogy két kutyát is begyűjtsünk, majd jöhet a következő fázis.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Dog Park a Kickstarterek.hu-tól - Kutyasétáltatás a hírnévért

Aki az állatokat szereti, az rossz ember nem lehet, tartja a mondás, és bár ez sem garancia, de az biztos, hogy állatokkal a gamerek szívét is meg lehet nyerni. Ahogyan a filmeknél vagy könyveknél, esetleg a zene világában, úgy a társasjátékoknál sem jelent semmit, hogy valaki milyen előélettel rendelkezik, hány produkció áll már a háta mögött.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • maszlagadam27

    2022-10-22 17:18:27

    Ez a játék valahogy teljesen elkerülte a figyelmem, pedig első ránézésre ígéretesnek tűnik. A kutyás tematika eléggé begyere nálunk, viszont a Kutyavilág nem váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket, jó lenne felváltani/kipótolni egy jobb mechanikákkal rendelkező darabbal. A kártyák elrendezése és megvalósítása kifejezetten a fesztávra hajaz, ami szerintem igazán igényes és informatív érdekességeket is tartalmaz. Ha jól látom fog jönni magyarul is, esélyes, hogy a polcon fog kikötni! 😉

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kutyapark