Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok – Aranyásók: A sötét barlang [Társalgó]

Az Aranyásók már számos kiadást és változatot megélt első megjelenése óta, most pedig a névadó sötét barlangból igyekszünk menekülni.

Aki játszott valamelyik Aranyásók-játékkal, az nagyjából már tudja, hogy mire számíthat az Aranyásók: A sötét barlangtól. Adott két törpe-klán, melyek tagjai olykor egymás rovására, de lehetőleg a másik előtt igyekszenek kijutni egy tárnából, annyi arannyal, amennyit csak be tudnak szuszakolni a zsákjukba. És hogy ne legyen olyan egyszerű a történet, senki sem tudja, hogy ki melyik klánhoz tartozik valójában… legalábbis eleinte.

A feladat tehát adott: a központi kezdőkártyáról el kell jutnunk a kijárathoz, mely a 7×7-es, általunk kialakítandó játékmező egyik sarka, csak éppen nem tudjuk, melyik az igazi. A játék kezdetén, a játékosszámtól függően osztjuk ki a lapokat, a maradékot hátlapukon szereplő szintjük szerint egy pakliba rendezzük. Végül mindenki kap három aranyat, és szintén a létszámtól függően kiválogatott készletből véletlenszerűen egy klánkártyát, mely meghatározza, hogy választott karaktere valójában a sárga vagy a kék klánnak dolgozik.

Egy körünk során, akcióként egy lap kijátszására van lehetőségünk, ez lehet a tárnát bővítő útvonalkártya, esetleg valamilyen előnyt biztosító tárgy vagy egyszeri akció, de éppenséggel ellenfeleinkre uszítható szörnyeteg is. Mivel nehezebb aranyhoz jutni, mint véglegesen megszerezni, így elsősorban a gyors és biztonságos evakuálás az elsődleges célunk, de érdemes megtudni ellenfeleink szándékait is. Ez utóbbit viselkedése alapján megpróbálhatjuk kikövetkeztetni, de a megfelelő lap birtokában meg is bizonyosodhatunk róla. A másik lehetséges akció a mozgás, melynek során összesen három mezőt haladhatunk, de ez nem minden esetben jelent egy kártyát, a magasabb számozású paklikban egyre gyakoribbak a több mezőből álló lapok. Létrák segítségével „teleportálhatunk” is egyikről a másikra, míg a hidakon és alagutakon való átkelést sorrendben egy kártyánk vagy egy aranyunk bánja.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Aranyásók: A sötét barlang (x)

Az Aranyásók már számos kiadást és változatot megélt első megjelenése óta, most pedig a névadó sötét barlangból igyekszünk menekülni. Aki játszott valamelyik Aranyásók-játékkal, az nagyjából már tudja, hogy mire számíthat az Aranyásók: A sötét barlangtól. Adott két törpe-klán, melyek tagjai olykor egymás rovására, de lehetőleg a másik előtt igyekszenek kijutni egy tárnából, annyi arannyal, amennyit csak be tudnak szuszakolni a zsákjukba.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Aranyásók: A sötét barlang