Kép forrása: pcguru.hu

Jewel Heist – A nagy gyémántrablás [Társalgó]

A Jewel Heist egy kifejezetten könnyed hangvételű, titkos szerepes partijáték, melyben rabló-pandúrt játszunk, de nem a megszokott módon.

Partijáték és partijáték között is van különbség, ahogyan titkos szerepes és titkos szerepes játék között is. A két stílust házasító Jewel Heist pedig a maga módján mindkettőt feldobja egy kis ügyességi-gyorsasági kihívással, és egy látványos központi elemmel. Na és persze nagyon finomnak tűnő, rubint vagy talán inkább vörösgyémántot jelképező akril tokenekkel, melyeknek megszerzése csak elsőre tűnik egyszerű feladatnak.

Jewel Heist előkészületei a játékosszámtól függően minimálisan változnak: öt főnél két rabló, nyolc főnél már három kerül a játékosok közé, és ezt a kiosztott szerep-lapkák határozzák meg. A rablók számának megfelelően kilenc vagy tizenhárom gyémánt kerül a tárolóba, melyet az asztal közepén, mindenki számára jól elérhető helyen állítunk fel úgy, hogy az „üveg”-búra két szélén levő aljára még két golyót helyezünk.

Miután mindenki megbarátkozott a szerepével, jöhet a feladat, mely elviekben egyszerűbb nem is lehetne. Kezdésnek mindenki behunyja és eltakarja a szemét, és hangosan számol tizenöttől visszafele; ez idő alatt a rablóknak le kell emelni az ékszerszekrény tetejét, és fejenként egy-egy gyémántot eltávolítani, majd valahova eldugni (zsebre vágni, ráülni stb.) Egyetlen feltétel, hogy a talpon elhelyezett üveggolyókhoz nem nyúlhatnak addig, amíg azok le nem esnek onnan. Márpedig le fognak esni, és igen hangosak lesznek, ráadásul az egész szekrényt az eredeti állapotba kell visszarendezni. A nyomozók feladata ezen idő alatt a hallottak alapján behatárolni, hogy kik matathatnak a kövekkel.

Amint letelt az idő, mindenki kinyitja a szemét, és először a gyémánttárolót ellenőrizzük: ha nincs a helyén a teteje, egy gyémánt vagy üveggolyó, akkor bekapcsolt a riasztó, és a rendőrség lapkájára kerül egy ékkő. Ezután megindulhat a vádaskodás és a gyanúsítottak megnevezése – miután mindenki elmondta vád- és védőbeszédét, háromra mindannyian rámutatunk arra a személyre, akit biztosan rablónak gondolunk. Akire a legtöbben mutatnak, az egy idézés-tokent kap, döntetlen esetén pedig mindenkinek jár (kivéve, ha mindenkire csak egyvalaki mutat, mert ebben az esetben senkit sem idézünk be). Amint valaki a második ilyen tokent is begyűjti, akkor letartóztatásra került sor, véget ér a játék, és felfedjük a szerepünket.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Jewel Heist a Gamernától - A nagy gyémántrablás

A Jewel Heist egy kifejezetten könnyed hangvételű, titkos szerepes partijáték, melyben rabló-pandúrt játszunk, de nem a megszokott módon. Partijáték és partijáték között is van különbség, ahogyan titkos szerepes és titkos szerepes játék között is. A két stílust házasító Jewel Heist pedig a maga módján mindkettőt feldobja egy kis ügyességi-gyorsasági kihívással, és egy látványos központi elemmel.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Jewel Heist